8 iun. 2015

Orez cu legume - stil chinezesc

Ingrediente:


- o cana orez fiert aldente
- un morcov
- un pastarnac
- 1/2 dovlecel
- un buchetel broccoli
- un pumn mazare congelata/proaspata
- grasime (unt, untura, ulei)
- curry
- sare, piper

Preparare:
1. legumele se taie cuburi mici
2. legumele se pun intr-o tigaie si se prajesc in grasime pana cand se inmoaie putin
3. orezul scurs foarte bine seadauga peste legume si se mai prajeste cateva minute
4. se adauga sare, piper dupa gust
5. (optional) se adauga curry

Pandispan cu fructe


Ingrediente:
-  6 oua
- 1 cana zahar (mai putin)
- 1 cana faina
- 6 lg ulei
- 6 lg lapte
- praf copt

Preparare:

1. Se bat albusurile cu zahar la blender/mixer.
2. Galbenusurile se freaca cu zahar la blender/mixer.
3. Adauga pe rand si mixeaza praf copt, ulei, lapte, faina la blender/mixer.
4. Amesteca cu albusurile usor cu o lingura.
5. Aluatul se pune in tava cu hartie de copt.
6. Aseaza fructele deasupra scurse bine (visine, caise, piersici, prune, cirese, mere?)

(pt tava mea trebuie sa pun 9 oua... )

Supa creama de broccoli cu spanac

Ingrediente: 

- o capatana broccoli
- 1-2 cani supa de legume (am avut nevoie de legume fierte pentru altceva si am pastrat supa)
- 2 maini spanac curatat
- sare, piper, alte condimente (nucsoara)
- 4-5 linguri smantana (optional)
- 4 catei usturoi si/sau usturoi verde
- o lingura grasime (optional)

Preparare: 

1. am fiert broccoli in apa cu sare
2. am adaugat spancul pana s-a inmuiat
3. cand s-a inmuiat am dat totul la blender
4. in oala am pus usturoiul taiat marunt in putina grasime si condimentele. Am adaugat crema de broccoli si spanac
5. cand a inceput sa fiarba am adaugat smantana. Am mai lasat cateva minute.
6. se serveste cu crutoane, smantana si/sau usturoi verde