▼
28 dec. 2017
Salata de iarna - cu broccoli si sfecla
Ingrediente:
- broccoli - cateva buchetele
- 1 sfecla mica taiata foarte subtire
- 1 ardei gras (sau mix de culori - rosu, galben)
- cateva frunze spanac (optional)
- 5 rosii cherry (optional)
- 1/2 avocado cuburi (optional) sau blenduit ca sa iasa ca un sos pentru salata
- 2-3 catei usturoi taiat marunt
- 2 linguri ulei
- zeama lamaie
- sare
Se amesteca toate ingredientele
14 dec. 2017
Prajitura cu nuca si gem
Ingrediente:
Foaia:
- 250-300 g faina
- 1 pachet unt
- 80-100g zahar
- 1 ou
- 1 praf copt
- un pic drojdie + putin lapte cald
- iarut/smantana
Umplutura:
- 8 oua
- 200g zahar
- 350 g nuca macinata
Preparare:
1. Faina + unt se amesteca bine.
2. Adauga pe rand zahar, ou, praf copt, drojdia cu lapte.
3. Se framanta cu iaurt si/sau smantana
4. Se face foaie si se pune in tava cu hartie de copt.
5. Se unge cu un strat de gem acrisor
6. 8 albusuri batute spuma cu 200g zahar peste care se adauga galbenusurile amestecate cu nuca macinata.
7. umplutura se pune peste stratul de gem
8. Se coace
9. se decoreaza cu glazura de ciocolata sau se stropeste cu rom. (sau nimic... )
Foaia:
- 250-300 g faina
- 1 pachet unt
- 80-100g zahar
- 1 ou
- 1 praf copt
- un pic drojdie + putin lapte cald
- iarut/smantana
Umplutura:
- 8 oua
- 200g zahar
- 350 g nuca macinata
Preparare:
1. Faina + unt se amesteca bine.
2. Adauga pe rand zahar, ou, praf copt, drojdia cu lapte.
3. Se framanta cu iaurt si/sau smantana
4. Se face foaie si se pune in tava cu hartie de copt.
5. Se unge cu un strat de gem acrisor
6. 8 albusuri batute spuma cu 200g zahar peste care se adauga galbenusurile amestecate cu nuca macinata.
7. umplutura se pune peste stratul de gem
8. Se coace
9. se decoreaza cu glazura de ciocolata sau se stropeste cu rom. (sau nimic... )