13 aug. 2014

Haruki Murakami - Kafka pe malul marii

roman - fantastic (super)

Kafka e un baiat care pleaca de acasa in cautarea mamei si surorii lui (care au plecat cand el avea 4 ani). Tatal lui, sculptor celebru, nu vorbeste aprope deloc cu el si ii spune doar ca e blestemat sa isi ucita tatal si sa se culce cu sora si mama lui. Ajunge la o biblioteca in provincie, unde citeste mult si este aproape convins ca si-a gasit mama.
In paralel este prezentat Tamura - un batran care vorbeste cu pisicile. Cand era copil, a avut un accident ciudat, in care e implicat un ozn, si dupa ce a stat in coma cateva saptamani, a pierdut tot ce a invatat - iar lumea l-a considerat inapoiat mintal.

Apar: ozn, calatorii in timp, relatii ciudate, fantome, iubirea mistuitoare...

Mi-a placut mult.


despre autor: http://ro.wikipedia.org/wiki/Haruki_Murakami

despre carte:  http://semnebune.ro/2013/haruki-murakami-kafka-pe-malul-marii/#axzz3AH0x2az7
http://www.bookblog.ro/literatura-contemporana/kafka-pe-malul-marii/
http://www.bookaholic.ro/haruki-murakami-pune-n-ul-in-ozn.html

alte carti: http://cesafaciintimpulliber.blogspot.ro/search/label/Haruki%20Murakami

Sepulveda Luis - Jurnalul unui killer sentimental

roman (ok - nimic special)

Un criminal platit urmareste ultima lui victima. Din cauza ca e indragostit, face mai multe greseli. In final afla ca victima sa e amantul femeii de care e indragostit. In final ii omoara pe amandoi.


despre autor: http://en.wikipedia.org/wiki/Luis_Sep%C3%BAlveda

despre carte: http://zeisim.blogspot.ro/2014/01/jurnalul-unui-killer-sentimentalluis.html

alte carti: http://cesafaciintimpulliber.blogspot.ro/search/label/Luis%20Sepuldeva

Khumba (2013)

Animation. Adventure. Family

Un pui de zebra - pe jumate alb - se hotaraste sa fuga din turma ca sa isi caute dungile lipsa. Calatoria ii da incredere in sine si il ajuta sa salveze animalele de la un dezastru.

Slabut si previzibil.

nota mea: 5
nota imdb: 5.8
imdb: http://www.imdb.com/title/tt1487931

Alain Robbe Grillet - Reluarea

Roman (naspa)

Nu prea am inteles nimic. E o incalceala plina de simboluri care m-au depasit - in special motivul reluarii, care apare mereu - dublul personajului.

Henri Robin e agent special si intr-o misiune isi intalneste dublul. Si totul se bulverseaza intre amintirile lui Henri, a dublului sau si a evenimentelor actuale.

despre autor: http://en.wikipedia.org/wiki/Alain_Robbe-Grillet

despre carte: http://www.observatorcultural.ro/Alain-ROBBE-GRILLET-Reluarea*articleID_9987-articles_details.html

Milan Kundera – Cartea rasului si a uitarii



roman (ok spre fain)

O carte despre uitare, cu exemplificari din istorie, politica si viata simpla a oamenilor.
E destul de ciudata, dar totusi mi-a placut. Pur si simplu nu mi se pare ca poate fi povestita.


despre autor: http://en.wikipedia.org/wiki/Milan_Kundera







despre carte: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Book_of_Laughter_and_Forgetting
http://www.ghenea.ro/2007/11/06/cartea-rasului-si-a-uitarii-de-milan-kundera/

alte carti: http://cesafaciintimpulliber.blogspot.ro/search/label/Milan%20Kundera

Dallas Buyers Club (2013)


Biography. Drama. 

Ron Woodroof e diagnosticat cu SIDA. Se hotaraste sa aduca ilegal medicamente neaprobate in State, pentru a se ajuta pe el si pe alti bolnavi. 

A fost fain, dar trist. 


nota mea: 7.5
nota imdb: 8

Dan Brown - Conspiratia

Roman SF  (ok - nimic deosebit)

Un satelit NASA face o descoperire intr-un ghetar, care v-a schimba cursul istoriei. Pentru a verifica autenticitatea, sunt trimisi specialisti de renume la locul descoperirii. Printre ei Rachel Sexton si Michael Tolland. Ei descopera adevarul, dar sunt atacati inainte sa il contacteze pe presedinte. 
Cat se poate de previzibila.

despre autor: http://en.wikipedia.org/wiki/Dan_Brown
despre carte: http://en.wikipedia.org/wiki/Deception_Point
http://gen90.net/un-roman-de-consum-conspiratia-de-dan-brown-intre-thriller-politic-si-roman-stiintific/

alte carti: http://cesafaciintimpulliber.blogspot.ro/search/label/Dan%20Brown

Orhan Pamuk - Istambul

Memorii autobiografice (ok)





Amintirile lui Orhan Pamuk, descrierea Istambului. Am preferat partea cu amintirile,  mai mult decat descrierile orasului.

despre autor: http://en.wikipedia.org/wiki/Orhan_Pamuk
despre carte: http://en.wikipedia.org/wiki/Istanbul:_Memories_and_the_City






alte carti:  http://cesafaciintimpulliber.blogspot.ro/search/label/Orhan%20Pamuk

Orson Scott Card - Jocul lui Ender (si celelalte volume... )

Roman SF (ok spre fain)

Prea multe volume, aproape o telenovela. Primele doua chiar m-au prins, pe urma le-am citit mai mult din inertie, ca sa vad ce se mai intampla cu personajele. Totusi toate au avut cate ceva interesant si captivant.

Jocul lui Ender.  - Ender la scoala de lupta. Cum sunt antrenati, jocurile pe care le joaca ca sa se antreneze. Ender se distinge printre ceilalti si devine conducator. Urmeaza xenocidul - distrugerea gandacilor.

Vorbitor in numele mortilor. - Lui Ender nu i se da voie sa se intoarca pe pamant si pleaca sa intemeieze o colonie. Descopera ultima matca a gandacilor si devine Vorbitor in numele mortilor - publica o carte despre gandaci si faptul ca ele erau niste fiinte inteligente, care au realizat ca nu trebuie sa mai omoare oameni, dar pe care oamenii le-au distrus.

Xenocid. - o noua specie inteligenta e descoperita - purcelusii. Contactul cu ei e minim ca sa nu fie influentati de catre oameni, dar totusi cativa oameni le dau acestora multe informatii ca sa ii ajute sa evolueze. 1 om este omorat de purcelusi printr-un ritual sadic. Apare Jane - super computerul care initial vorbeste doar cu Ender. Ender elibereaza matca pe planeta purcelusilor. Colonia se revolta si omenirea e pe cale sa se savarseasca un nou xenocid prin navele trimise de Congresl Stelar, care vor sa supuna colonia.

Copii Mintii. - in urma unui zbor cu o viteza mai mare decat viteza luminii (fiind posibil cu ajutorul lui Jane) - pana in "exterior" si inapoi, apar Peter si Valentine - copii mintii lui Ender - sora si fratele lui, asa cum ii pastreaza Ender in amintiri.

Umbra lui Ender - e perioada de la scoala de lupta descrisa din punctul de vedere al lui Bean (adjunctul lui Ender). Faina si varianta asta.

Umbra Hegemonlui - In timp ce Ender pleaca sa intemeieze o colonie, fostii sai colegi de la scoala de lupta se intorc pe pamant. Ei sunt rapiti de rusi, ajutati de Ahile (care a fost dat afara de la scoala de lupta dupa ce s-a aflat ca e un criminal). Peter, fratele lui Ender reuseste sa ii salveze si in timp devine Hegemon. Iar Bean (adjunctul lui Ender) afla ca el nu este un copil normal, ci i-a fost modificat adn-ul pentru a deveni un supra-om, dar ca acest lucru ii consuma viata mult mai rapid

Umbra Marionetelor - Bean si Petra s-au casatorit si s-au hotarat sa aiba copii, dar hotarasc sa aleaga doar copii fara gena modificata a tatalui. Ahile fura embrionii lor si ii dau mai multor femei. Bean ii regaseste pe toti, mai putin unul.

Umbra Uriasului - dupa multe razboaie intre tari, Peter reuseste sa instaureze pacea, cu ajutorul lui Bean si Petra. Bean divorteaza de Petra si pleaca cu copii sai care au gena modificata, pe o nava in spatiu, sperand ca in timp o sa se descopere o metoda de-ai tine in viata.

despre autor: http://en.wikipedia.org/wiki/Orson_Scott_Card

despre carte: http://en.wikipedia.org/wiki/Ender's_Game
http://www.carmenalbisteanu.ro/2013/11/20/jocul-lui-ender-carte-vs-film/
http://www.andreialbu.com/jocul-lui-ender-un-geniu-printre-genii.html

Frozen (2013)


Animation. Adventure. Comedy

 Elsa a inchis orasul intr-o iarna eterna si se retrage in munti. Anna (impreuna cu ), sora ei, merge sa o convinga sa redea vara orasului si sa incerce sa isi controleze puterea.
Omul de zapada Olaf, si renul (care o insotesc pe Anna)  sunt foarte amuzanti.


nota mea: 7.5
nota imbd: 7.8
imbd: http://www.imdb.com/title/tt2294629/?ref_=fn_al_tt_1

Ender's Game (2013)

Action. Sci-Fi

Ender Wiggin este dus la scoala de lupta pentru a fi instruit sa conduca armatele impotriva unei noi invazii a Furnicilor.

Destul de fain. Am vazut filmul imediat dupa ce am citit cartea si parca mi-a placut mai mult cartea.

nota mea: 7
nota imdb:  6.8
imbd: http://www.imdb.com/title/tt1731141

Walter M. Miller Jr. - Cantica pentru Leibowitz


Ok ( roman SF)

In urma razboielor atomice, raman foarte putini oameni pe pamant, si acestia sunt majoritatea salbaticiti. Abatiile pastreaza ultimele documente si carti ale vremurilor de dinaintea "apcalipsei", printre care si niste documente tehnice ale lui Leibowitz, pe care calugarii de al abatie incearca sa il canonizeze ca sfant.

In a doua si a treia parte, omenirea isi revine, incep sa desifreze documente vechi sau sa faca din nou descoperiri stiintifice, pana cand in ultima parte ajung la aceasi putere atomica de dinainte de apocalipsa.

despre carte:  http://www.cititorsf.ro/2009/08/06/cantica-pentru-leibowitz-%E2%80%93-walter-m-miller-jr/

Free Birds (2013)



Animation. Adventure. Comedy

Doi curcani care lupta pentru a scoate traditionalul curcan din meniul de Thanksgiving Day.
A fost dragut.

nota mea 6.5
nota imbd: 5.7
imdb:  http://www.imdb.com/title/tt1621039/?ref_=nv_sr_1

8 aug. 2014

(Hai-Hui) Vacanta in Austria si Germania 2014 - Salzburg

Traseu:  Schönau am Königssee - Salzburg

Ne-a plouat toata noaptea, asa ca dimineata au inceput sa cada picaturi pe plasa interioara a cortului (de la condens sau poate trecuse ploaia prin folia exterioara... ). Am hotarat ca e cazul sa il strangem si sa ne mutam macar o noapte intr-o camera, ca sa uscam si cortul. In campingul din Schönau nu mai aveau locuri libere in apartamente. Asa ca am strans cortul si am plecat sa cautam un hostel in Salzburg. 

Am luat la rand vreo doua hosteluri, pe care le aveam in lista. La unul era mult prea scump (de fapt era hotel si cereau cam 100E pe camera), altul era camin la un liceu si inca nu aveau locuri (il transformau in hostel doar pe timpul vacantei). Am mai intrat la vreo doua case unde scria ca au cazare, dar nu aveau camere libere. 
Am hotarat sa mergem la un camping ( Panorama Camping ), in speranta ca acolo gasim camere. 

Am intrebat si la o pensiune, chiar langa camping ce preturi au (65E cu mic dejun) si cum la camping camera era 70E fara mic dejun, am ramas la pensiunea Haus Elisabeth. Pensiunea e pe un deal la vreo 5 km de centrul Salzburgului, chiar langa camping, cu un drum de vreo 7-8 min pana la statia de autobuz, peste o pajiste. 


Haus Elisabeth (vedere din balcon)
Camera faina  - de fapt un fel de garsoniera la mansarda, cu balcon cu vedere la oras. Proprietara foarte de treaba, ne-a dat multe informatii - ce sa vizitam, sa ne luam card de vizitare, ne-a explicat ca mai bine mergem cu autobuzul, decat sa mai platim si parcarea in oras, ne-a lasat garsoniera la pret de camera dubla (tinand cont ca nu voiam sa folosim bucataria). 
Am cumparat cardul de vizitare de 24 de ore (a fost cam 25E) si era inclusa intrarea la multe muzee, biletele de autobuz sau ai reduceri in diverse locuri, si merita daca esti decis sa vezi multe locuri intr-o zi tinand cont ca majoritatea muzeelor aveau 10E biletul de intrare.  (detalii aici:  http://www.viator.com/tours/Salzburg/Salzburg-Card/d451-3923SZGCARD ). 



Am coborat din autobuz langa palatul Mirabell, am trecut prin gradini, am traversat podul cu lacate, peste Salzach si am ajuns in centrul vechi. Strazi inguste, magazine, multi turisti, atmosfera de vacanta. 


Hohensalzburg

Am urcat la cetatea HohensalzburgFoarte faina si surprinzator de mare. Am coborat cu funicularul (biletul pentru cetate si funicular e inclus in Salzburg Card). 













Am vizitat catedrala - impresionanta, cred ca cea mai faina faina biserica pe care am vazut-o. De exemplu abtia Melk a fost foarte impresionanta, dar mult prea incarcata si aurita, asta era colorata mult mai discret, cu mult gust, cu peretii decorati cu sculpturi mici ...




vedere de pe Moenchsberg


Ne-am invartit pe stradute prin oras, pana am ajuns la liftul Moenchsberg. De pe deal avea o priveliste superba catre orasul vechi. 


vedere de pe Moenchsberg









Apoi am coborat la raul Salzach si ne-am plimbat pe mal pana la statia de autobus din apropierea palatului Mirabell.





raul Salzach
A doua zi de dimineata am hotarat sa profitam de card si sa vedem muzeele lui Mozart - casa in care s-a nascut si casa unde a trait. Nu m-au impresionat. Apoi am mers la catacombe si am fost dezamagiti si aici. 

Am plecat spre palatul Hellbrunn. Ne-a placut mult, foarte faine fantanile (Trick Fountains). Desi a inceput sa ploua ne-am plimbat prin gradini si parc pana la muzeul folclorului, in palatul Monats, apoi la teatrul de piatra (Stone Theater) - care chiar ne-a impresionat - fiind o scena sapata in stanca. 

Desi ploua destul de tare am mers la telecabina de pe Untersberg. Mai aveam jumate de ora de valabilitate a cardului si am zis ca totusi sa urcam pe munte, chiar daca nu o sa vedem nimic prin ploaie. Cand am ajuns sus, s-a imprastiat ceata si am avut o vedere superba asupra orasului. La coborare, am vazut capre negre care pasteau linistite sub telecabina. 
A inceput sa ploua iar si noi am plecat mai departe spre Werfen. As fi vrut sa mai vad castelul Anif, dar pe ploaie nu mai aveam nici un chef.


Mai aveam pe lista:




Toate articolele despre aceasta vacanta aici: Vacanta in Austria si Germania 2014 


5 aug. 2014

Tort din migdale si caju cu mere


Am incercat reteta asta:  http://corneliamarin.ro/?p=1871
Dar am adaptat-o la ce am avut prin casa (pt ca nu am avut sirop agave, unt de cocos, etc ) si a iesit buna:


Blat: 

  • 1 cana migdale rehidratate
  • 8 curmale (data viitoare incerc cu stafide)
  • o felie de unt cam de 1 cm (in loc de ulei de cocos)
  • vanilie
  • sare 
  • putina apa (mergea mai degraba putin suc de mere sau de portocale)
Le-am mixat pe toate la blender. Am pus deoparte jumate de cana din compozitie si restul le-am pus intr-o caserola patrata si le-am bagat la frigider. 

Crema:

  • 1 cana jumate caju rehidratat
  • 2 linguri suc lamaie
  • o felie unt cam de 1 cm (in loc de 2 linguri ulei de cocos)
  • vreo 3-4 linguri miere (in loc de sirop de agave)
  • scortisoara si nucsoara
  • sare
  • putina apa (mergea mai degraba putin suc de mere sau de portocale)
Le-am mixat la blender pe toate. Am adaugat peste "blat" in caserola si am pus din nou la frigider. 

Topping: 

  • 2 mere (mergeau cel putin 4 mere) 
  • putin unt 
  • scortisoara
  • 1/2 cana 'blat'
  • merisoare (optional)
Am taiat merele felii cam de 1 cm si le-am pus in tigaie cu putin unt cat sa se rumeneasca (in loc sa le deshidratez la cuptor cateva ore), le-am amestecat cu jumate de cana din ‘blat’, merisoarele si scortisoara. 
Le-am pus peste crema din caserola si le-am bagat la congelator jumate de ora si pe urma le-am scos pe o farfurie.  (ca sa fie mai usor de scos pe farfurie, data viitoare le pun invers in caserola - topping, crema, blat)

4 aug. 2014

(Hai-Hui) Vacanta in Austria si Germania 2014 - Königssee

Traseu: 
Melk - Salzburg -  Schönau am Königssee

Am ajuns in Schönau am Königssee noaptea pe la 10-11.
Am mers la primul camping  (http://www.camping-muehlleiten.de/en/) pe care il aveam pe lista, dar fiind foarte aproape de sosea, am plecat la urmatorul. Al doilea era mai departe de drum (http://www.camping-grafenlehen.de/frame_de.htm), dar chiar langa un rau de munte foarte galagios, asa ca ne-am intors la primul.
La receptie nu era nimeni, dar era afis ca poti sa te "cazezi" si sa platesti a doua zi dimineata.

A doua zi am platit si am luat pliantele si hartile de la camping. Eram setati inca din Romania, ca mergem cu bicicletele in jurul lacului Königssee, dar am aflat la camping ca nu exista traseu in jurul lacului. Tot ce puteai face erau plimbari cu vaporasele pe lac, pana la o bisericuta (St. Batholomä Church) pe insula.



Asa ca am luat-o pe primul traseu de bicicleta pe care l-am gasit, in ideea ca macar sa ne plimbam, chiar daca nu vedem nimic spectaculos (era un traseu pe malul raului, prin padure). Am tot mers, din sat in sat, pana am ajuns aproape la Unterau. De-acolo am hotarat sa mergem spre Oberau si sa ne intoarcem pe alt drum spre camping.

Oberau







Intre Unterau si Oberau a trebuit sa o luam prin padure pe o poteca si sa impingem bicicletele la deal si mai incolo pe o sosea abrupta si cu multe curbe. In Oberau ne-a placut bisericuta.










Pe urma drumul a fost foarte fain, ca mai mult am coborat si am trecut prin cateva sate cu case imprastiate pe dealuri, inconjurate de munti. Am gresit putin traseul si am nimerit pe un traseu de trecking (unde nu am fi avut voie cu bicicletele). Pe traseul respectiv erau si doua tunele sapate in stanca (presupun ca era drumul spre vreo mina).








La intoarcere ne-am oprit la un chiosc cu inghetata la tonomat. Apoi am vazut ca suntem chiar langa mina de sare din Berchtesgaden (http://www.salzzeitreise.de/en/the-saltmine.html). Casa de bilete era inchisa, dar ne tenta sa facem o vizita in urmatoarea zi.

Din pacate pe la 8 seara a inceput sa ploua si prognoza arata vreme rea urmatoarele zile. Am hotarat sa vizitam Salzburg, daca tot nu puteam sa mai facem trasee.



Alte obiective:
Eagle's Nest - o cabana, cadou pentru Hitler, cand a implinit 50 de ani

Ce mai e de facut in zona:
- multe trasee montane, trasee de bicicleta, trasee lejere pentru familii cu copii (aveam de la camping trei harti diferite cu o gramda de trasee)

Link: http://www.koenigssee.com/the-region-berchtesgadener-land.htm 


Toate articolele despre aceasta vacanta aici: Vacanta in Austria si Germania 2014 


(Hai-Hui) Vacanta in Austria si Germania 2014 - Valea Wachau


Am plecat din Bucuresti vineri, abia la 12 noaptea, dupa ce am facut ultimele cumparaturi, bagaje etc. 
Prima oprire trebuia sa fie la Salzburg. 

Traseu: 
- Bucuresti - Arad - Szeged - Budapesta - Viena - Melk (aproximativ 16 ore)
Stift Melk

Cand am ajuns aproape de Melk am vazut de pe autostrada abatia. Arata fain si cum eram obositi, am zis ca facem o pauza sa o vizitam. Am iesit de pe autostrada si am gasit indicatoare catre un camping, am hotarat sa campam peste noapte in zona aia.

Pe drum am dat peste o taraba cu fructe proaspete. Am oprit si ne-am luat cateva caserole de capsuni si cirese. Grozave. Aveau campul cu capsuni in spatele tarabei. Daca voiai, iti dadeau un cosulet sa iti culegi singur capsunile. (pret: cam 3euro caserola - cred ca o caserola avea cel putin un kg). 
Pe tipul de la taraba l-am intrebat de camping si ne-a indreptat spre satul invecinat (Schönbühel-Aggsbach), sa cautam un restaurant, in curtea caruia e camping. 
(aici site-ul: http://www.tiscover.com/at/guide/64704at,de/objectId,CPS156467at/home.html)
Schönbühel Schloss


Am ajuns la camping, am pus cortul - undeva in spatele casei de oaspeti, pentru ca locurile de camping erau deja rezervate. Pentru noi a fost perfect, pentru ca era departe de toti ceilalti, dar aproape de Dunare, in dreapta aveam o livada si priveliste la castelul Schönbühel

Am aflat ca in seara respectiva urma sa fie un festival, cu focuri, cu artificii (din pacate nu am inteles prea clar despre ce era vorba pentru ca receptionerul nu vorbea prea clar in engleza - http://www.lower-austria.info/portal/en/?tt=NOEEN_R51&id=93247). Am mai vazut cateva poze cu inundatiile din anii precedenti, in care Dunarea a ajuns pana aproape de etajul 1 al restaurantului, umbrelele de la terasa erau sub apa. Mi s-a parut ciudat ca au energia sa reia totul de la capat, sa renoveze totul dupa fiecare inundatie si dupa insemnele de pe pereti, pareau sa aiba loc cate una la cativa ani. 
Camping langa Schönbühel Schloss

Am vrut sa mancam o supa la terasa lor, dar ne-au zis ca abia la cina aveau mancare, adica dupa 7 seara. Am renuntat si am mancat doar fructe. Dupa o plimbare de jumate de ora pe malul Dunarii, ne-am bagat la somn pentru ca eram terminati dupa drumul lung si din pacate am ratat festivalul, care oricum banuim ca a avut loc in Melk (pentru ca au trecut foarte multe masini spre oras in acea seara).








Dunarea 
A doua zi ne-am uitat pe hartile si pliantele primite de la camping si ne-am ales traseul pentru ziua aceea. Biciclit pana in Melk si inapoi - un circuit pe malul Dunarii. Sunt trasee de bicicleta peste tot, majoritatea asfaltate, cu indicatoare puse la fiecare intersectie.






Stift Melk




In Melk ne-am plimbat putin pe stradutele din centru, am urcat la abatia Melk, care e impresionanta.  Pe urma am mai vazut vreo doua biserici din orasel si am plecat mai departe pe langa Dunare, ca sa terminam circuitul.


St Michael
Am impachetat si am plecat spre Durnstein. Pe drum am dat de o bisericuta cocotata pe un deal:  St Michael. Am oprit pentru poze si am fost incantati. 












Durnstein





In Durnstein a fost greu sa gasim parcare pentru ca in orasul vechi nu se intra cu masinile si cele doua parcari erau pline-pline. Foarte fain - orasel vechi, cu casele inghesuite sub munte, cu cetate in ruine pe deal, plin de turisti pe strazile inghesuite. Taxa la biserica. Pana la cetate am mai facut vreo 15 minute de urcare pe deal.







Stift Gottweig
De la cetate se vede in departare abatia Gottweig, unde am si facut urmatoarea oprire. Mi-a placut mai mult decat abatia Melk... poate si din cauza ca am ajuns seara si in afara de cateva tinere (care au plecat destul de repede) si era liniste, spatiu liber (nu plin de turisti).










De-acolo trebuia sa mergem la Salzburg, dar am preferat sa plecam spre Konigssee, ca sa profitam de vremea buna la munte.

Alte obiective in zona Wachau:
Schallaburg Castle
Krems
Burgruine Aggstein

Ce mai e de facut:
 - trasee cu bicicleta, trasee montane (zona e UNESCO World Heritage Site), plimbari pe Dunare cu vaporul, vizite si mancat la podgorii.


Linkuri: http://www.tourmycountry.com/austria/wachau-loweraustria.htm



Toate articolele despre aceasta vacanta aici: Vacanta in Austria si Germania 2014