5 aug. 2014

Tort din migdale si caju cu mere


Am incercat reteta asta:  http://corneliamarin.ro/?p=1871
Dar am adaptat-o la ce am avut prin casa (pt ca nu am avut sirop agave, unt de cocos, etc ) si a iesit buna:


Blat: 

  • 1 cana migdale rehidratate
  • 8 curmale (data viitoare incerc cu stafide)
  • o felie de unt cam de 1 cm (in loc de ulei de cocos)
  • vanilie
  • sare 
  • putina apa (mergea mai degraba putin suc de mere sau de portocale)
Le-am mixat pe toate la blender. Am pus deoparte jumate de cana din compozitie si restul le-am pus intr-o caserola patrata si le-am bagat la frigider. 

Crema:

  • 1 cana jumate caju rehidratat
  • 2 linguri suc lamaie
  • o felie unt cam de 1 cm (in loc de 2 linguri ulei de cocos)
  • vreo 3-4 linguri miere (in loc de sirop de agave)
  • scortisoara si nucsoara
  • sare
  • putina apa (mergea mai degraba putin suc de mere sau de portocale)
Le-am mixat la blender pe toate. Am adaugat peste "blat" in caserola si am pus din nou la frigider. 

Topping: 

  • 2 mere (mergeau cel putin 4 mere) 
  • putin unt 
  • scortisoara
  • 1/2 cana 'blat'
  • merisoare (optional)
Am taiat merele felii cam de 1 cm si le-am pus in tigaie cu putin unt cat sa se rumeneasca (in loc sa le deshidratez la cuptor cateva ore), le-am amestecat cu jumate de cana din ‘blat’, merisoarele si scortisoara. 
Le-am pus peste crema din caserola si le-am bagat la congelator jumate de ora si pe urma le-am scos pe o farfurie.  (ca sa fie mai usor de scos pe farfurie, data viitoare le pun invers in caserola - topping, crema, blat)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu