▼
26 feb. 2015
Paste cu ciuperci si spanac
M-am inspirat de-aici: http://www.oanacuzino.ro/paste-cu-spanac-ciuperci-si-alune-de-padure-un-deliciu-italian-apetisant/
Ingrediente:
- cam 200g ciuperci (am avut hribi congelati)
- 1/2 dovlecei taiati marunt + cateva cuburi mai maricele sa ramana intregi dupa fierbere
- 1/2 ardei rosu/capia taiat felii
- 2-3 linguri grasime (ulei, unt, untura)
- cam doua maini spanac proaspat taiat marunt
- sare, piper
- 4-5 catei usturoi
- paste (eu folosesc spaghete integrale)
- cateva alune/fistic taiate marunt
- verdeata
Sos (optional):
- 3-4 linguri susan
- 2-3 linguri fulgi drojdie inactiva
- ulei masline
- suc proaspat de lamaie
- sare, piper
Preparare:
1. Ciupercile taiate se prajesc in putina grasime intr-o tigaie.
2. Se adauga dovlecelul si ardeiul pana se inmoaie
3. Adauga usturoiul taiat marunt si mai tine pe foc cateva minute.
4. Adauga spanacul, sare si piper.
5. La final adauga pastele fierte in prealabil si presara alune si verdeata in farfurie
6. (Optional) Sosul: Susanul se macina cu rasnita de cafea si se mixeaza cu restul ingredientelor pana iese o pasta de consistenta dorita.
Chec cu dovleac si nuci
De aici:
http://www.divainbucatarie.ro/chec-cu-dovleac-nuci-si-stafide/
Ingrediente:
- 6 oua
http://www.divainbucatarie.ro/chec-cu-dovleac-nuci-si-stafide/
Ingrediente:
- 6 oua
- 1 cana piure de dovleac fiert (in abur).. sau mai mult
- 2 cani de faina ( mai bun cu 1 cana făină si 1 cana faina din fulgi de ovaz)
- 3/4 cani zahar
- 100 ml ulei
- 1 lingurita praf copt
- scortisoara, nucsoara, vanilie
- 1 cana de nuci tocate grosolan
- 1 cana de stafide si merisoare ( sau alte fructe uscate)
- 2 cani de faina ( mai bun cu 1 cana făină si 1 cana faina din fulgi de ovaz)
- 3/4 cani zahar
- 100 ml ulei
- 1 lingurita praf copt
- scortisoara, nucsoara, vanilie
- 1 cana de nuci tocate grosolan
- 1 cana de stafide si merisoare ( sau alte fructe uscate)
Preparare:
1. Se mixeaza galbenusurile cu o parte din zahar, uleiul, dovleacul si condimentele
2. Se adauga faina si praful de copt.
3 ad fructele
4. Ad faina
5. Ad albușurile bătute spuma cu zaharul ramas
6. Se da la cuptor intr-o forma de chec sau tort.
2. Se adauga faina si praful de copt.
3 ad fructele
4. Ad faina
5. Ad albușurile bătute spuma cu zaharul ramas
6. Se da la cuptor intr-o forma de chec sau tort.
Ciocolata de casa
Ingrediente:
- 3/4 cana zahar (reteta era cu 200 g)
- 100ml apa
- 100g unt
- 200g lapte praf
- 5-6 linguri cacao - dupa gust (reteta era cu 40 g... eu am tot pus pana mi s-a parut ok la gust )
Optionale:
- rom / vanilie / scortisoara
- alune / nuci / caju / migdale / stafide / fructe uscate (sau orice combinatie va place... )
Preparare:
1. Se pune apa impreuna cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul si a inceput sa fiarba, se mai lasa cateva minute (5 min).
2. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca pana se topeste.
3. Se adauga laptele praf si se amensteca sa nu ramana cocoloase.
4. Se adauga cacao dupa gust si aromele alese (vanilie, scortisoara, rom).
5. Se adauga alunele si/sau fructele uscate.
6. Se toarna intr-o tava (sau forma de tort) in care a fost pusa o folie de plastic unsa cu ulei/unt si dupa ce s-a racit se da la rece cateva ore. Se taie cu un cutit ud.
Varianta; Incepand cu punctul 5. A doua oara cand am facut am pus-o din nou la fiert pana s-a mai ingrosat. Pe urma am turnat-o intr-o forma de chec, A iesit mai tare de data asta.
18 feb. 2015
Inghetata din fructe
Ingrediente:
- 2 banane bine coapte
- 1-2 cani fructe proaspete sau congelate (afine, zmeura, mure, capsuni, visine etc)
- vanilie (optional)
- un pumn de caju hidratat (optional)
Varianta:
- se adauga 3 albusuri batute spuma (iese mai pufoasa inghetata)
Preparare:
Se baga toate la blender pana iese o crema.
Se pun in forme de inghetata (cum sunt cele de la Ikea ) sau in caserole si se baga la congelator.
Cantitatile le adaptez in functie de ce am chef.