19 oct. 2016

Crumble cu prune / gutui


Ingrediente: 
- 1.5 kg prune (se scot samburii) / 3-4 gutui taiate felii - si se pun in tava ceramica  

- 3 linguri miere se pun peste prune
- cate o nuca si/sau migdala in fiecare jumate de pruna (sau arunci cu pumnul peste ca sa nu te chinui) 
- peste gutui se adauga 1 cana de suc de mar (altfel ies prea seci)










Pentru aluat:
- 200g unt normal la temperatura camerei
- 150g faina
- 3 linguri miere
- 10 linguri musli rasnit (eu pun fulgi ovaz, sau secara, sau amestec ce am). Poti pune faina de ovaz integral
- putina sare
- o lingurita scorțișoară 
- 2 oua
- 3-5linguri nuca măcinată  (opțional... eu am pus in aluat cand nu am avut nuci intregi de pus pe prune)

Preparare: 
1. Faci aluat cu mana, furculița sau blender. Iese aluat lipicios. Il întinzi cu mâna si o lingura peste prune. Nu e musai uniform.  Ideal ar fi sa le astupe.
2.Optional. Mai adaugi aprox 50g faina la aluat inainte sa il pui pe prune, pana iese un aluat pe care sa poti sa il întinzi cu sucitorul si asa il pui mai usor. Asa iese mai crocant.

3. Coci vreo 40 min la 180grade. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu