2 iul. 2018

Prajitura cu fructe



E reteta de pandispan cu fructe, pe care am adaptat-o sa o fie fara zahar si un plus de cereale (ovaz).

Ingrediente:
-  9 oua
- 2 banane mari bine coapte
- 6-8 curmale
- 1 cana faina alba
- 1/2 cana faina de ovaz
- 9 lg ulei
- 9 lg lapte
- praf copt

Preparare:

1. Se bat albusurile spuma
2. Bananele + curmale + lapte se blenduiesc pana ajung pasta fina.
3. Adauga pe rand si mixeaza praf copt, ulei, faina. 
4. Amesteca cu albusurile usor cu o lingura.
5. Aluatul se pune in tava cu hartie de copt.
6. Aseaza fructele deasupra scurse bine (visine, caise, piersici, prune, cirese, mere?) - am facut jumate cu visine, jumate cu caise - caisele fiind foarte zemoase s-a cam umezeste aluatul - ar fi bine puse mai rare si doar jumatati cu coaja in jos.  (merge si cu fructe congelate)
7. Se da la cuptor la 170 grade, vreo 40 min.
8. Cand e gata se scoate din tava si se pune pe un gratar la racorit (altfel se abureste in partea de jos si se umezeste)

Nu iese la fel de pufos ca pandispanul, dar mie imi place mai mult gustul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu