▼
19 apr. 2017
Chec cu ovaz si fructe uscate
Ingrediente:
- 1 cana fructe uscate taiate marunt (merisoare, stafide, caise, mango, prune etc)
- 1 cana mix nuci alune migdale caju
- 3 oua + 3 galbenusuri
- 3 lg ulei
- 2-3 lg zahar pudra sau miere
- 3 albușuri batute spumă + 1 lg zahar pudra
- 6 lg faina fulgi ovaz rasniti
- 4-6 lg faina grau
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 lingurita scorțișoară, vanilie, cardamon macinat (sau 1 lingurita condimente pt vin fiert)
Preparare:
1. Mix de nuci si 3 oua +3 galbenusuri se blenduiesc pana iese pasta. (nucile pot fi adaugate intregi daca nu aveti copii mici)
2. Adauga zahar/miere, ulei, ovaz, faina, praf copt, condimente
3. Adauga fructe uscate mărunte
4. Adauga spuma ou
5. Se pune in tava de chec sau de tort tapetata cu hartie
6. Se coace cam 50 min in cuptorul preîncălzit la 180 grade
Chec cu legume
Ingrediente:
- 6 oua
- 4 linguri faina ovaz
- 2 linguri faina grau
- o lingurita praf copt
- sare, piper
- 150-200g mix de orice braza: cascaval, branza mucegaita, mozzarella, cheddar
- legume (orice combinatie): 1 ardei, 1 dovlecel mic, 1/2 cana masline (asta pun de obicei, sau inlocuiesc maslinele cu unul dintre ingredientele de mai jos)
- optional : ceapa verde, 1 avocado, spanac tocat, fulgi ardei iute, ciuperci
sunca, bucatele de pui
Preparare:
1. Albusurile se bat spuma
2. Legumele se taie cuburi
3. Branzeturile se razuiesc
4. Se amestec galbenusurile cu toate ingredientele. Se adauga albusurile spuma.
5. Se coc cam 40 min, la 170 grade, in tava de chec (sau tort) tapetata cu hartie.
Pate naut cu caju
Ingrediente:
- 1 cana naut fiert
- 1/2 cana caju
- 1 catel usturoi
- nucsoara
- sare, piper
- 2-3 linguri ulei
- optional: fulgi ardei iute
Se blenduiesc toate.
Pate fasole cu nuci
Ingrediente:
- 1 cana fasole fiarta
- 1/2 cana nuci
- sare
- piper
- rozmarin
- 1 catel usturoi
- 1-2 linguri ulei
- ceapa verde
Se blenduiesc toate ingredientele.
Pate linte cu ardei
Ingrediente:
- 1/2 cana linte rosie se fierbe
- 1 catel usturoi
- 1/2 ardei rosu
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
- nucsoara
- ceapa verde (pt servire)
Se blenduiesc toate ingredientele.