19 apr. 2017

Chec cu ovaz si fructe uscate


Ingrediente: 
- 1 cana fructe uscate taiate marunt (merisoare, stafide, caise, mango, prune etc)
- 1 cana mix nuci alune migdale caju
- 3 oua + 3 galbenusuri
- 3 lg ulei
- 2-3 lg zahar pudra sau miere
- 3 albușuri batute spumă + 1 lg zahar pudra
- 6 lg faina fulgi ovaz rasniti
- 4-6 lg faina grau
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 lingurita scorțișoară, vanilie, cardamon macinat (sau 1 lingurita condimente pt vin fiert)

Preparare:
1.  Mix de nuci si 3 oua +3 galbenusuri se blenduiesc pana iese pasta. (nucile pot fi adaugate intregi daca nu aveti copii mici)
2. Adauga zahar/miere, ulei, ovaz, faina, praf copt, condimente
3. Adauga fructe uscate mărunte  
4. Adauga spuma ou
5. Se pune in tava de chec sau de tort tapetata cu hartie
6. Se coace cam 50 min in cuptorul preîncălzit la 180 grade

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu