29 mar. 2022

(JOCURI pentru copii) - Lista cu cele mai faine jocuri (boardgames) (+5 ani) - 2

Aici lista precedenta: 

Intre timp renuntat la unele si au primit altele mai interesante. 

1. CANDOMINO - de la Djeco (5-7 ani)
E joc de atentie. Trebuie cautat un "cadou" dupa niste indicii. Lui S (5 ani) ii place mult. Dar nu ii place sa joace cu R. pentru ca pierde mereu (R e mult prea rapid). E perfect de jucat intre copii de aceeasi varsta. E destul de mic pentru luat in calatorii.

2. SABOTEUR MINELE PIERDUTE - de la Piatnik (+5 ani )
Jocul e inspirat din jocul de carti Saboteur, dar e mult mai complex. Se joaca in doua echipe (clanuri). Fiecare clan are pitici loiali, pitici egoisti si sabotor. Cele doua echipe trebuie sa ajunga la 3 carti (2 mine si un dragon - dragonul trebuie evitat). Metodele de sabotaj sunt mai multe. 
Cred ca e foarte fain de jucat in mai mult de 4 persoane.  
Copiilor le-a placut mult.

3. COMORILE ASCUNSE - de la D-Toys (+4 ani)
O plansa mare, cu insule si apa. Se pun multe jetoane (120) in locurile specificate. Se da cu zarul, se muta pionii pe jetoane, cine strange 7 comori de acelasi fel castiga. Calitativ jocul e cam prost: dureaza mult pregatirea jetoanelor, nu e foarte dreapta plansa si orice miscare gresita le imprastie, in plus locurile in care trebuie puse jetoanele nu sunt foarte bine marcate si se vad greu. 
Ca sa dureze mai putin jocul, am schimbat regulile si castiga cine gaseste 7 comori de orice fel. 
Lui S ii place. Noua ni se pare foarte plictisitoare partea de pregatire, asa ca de obicei il ocolim.

4. TICKET TO RIDE - EUROPE - de la Days of Wander (+7ani)
E foarte fain, perfect si pentru o seară intre adulti. Fiecare jucatori primeste la inceput 3 harti cu rute feroviare pe care trebuie sa le completeze pe plansa, strange carti cu vagoane si locomotive, pe baza lor poate sa isi faca rutele si sa primeasca puncte. 
Pe R. l-a prins si ii place mult, deși de obicei pierde puncte pentru că nu își termină hărțile. Momentan S. ne ajuta doar cu pusul vagoanelor pe plansa. 

5. RUMMIKUB (+6 ani)
Fostul Rummy - dar in cutie de carton. Piesele sunt mai alunecoase, fata de cel clasic ramas la buni de cand eram mici, tablele mai curbate, cutia de carton mai mare si mai greu de transportat (cred ca prefer varianta in cutie de lemn, mai usor de transportat si ocupa mai putin loc). 
Jocul e fain, i-a prins si pe copii, inclusiv pe S (la 6 ani).  R (9 ani) joaca inclusiv cu etalare. Toata vara la buni s-au jucat cu ea cat noi eram la munca (online).

6. MONOPOLY SKYRIM (+9 ani)
Monopoly, in varianta de adulti (l-a primit H cadou). E complicat, dureaza mult, cartile sunt cu denumiri din jocul Skyrim si sunt greu de tinut minte (de multe ori am avut o locatie si nu am cerut chiria, pentru ca am uitat ca o am...). Lui R ii place, dar dupa un timp se plictiseste si ne oprim. Cred ca merge jucat in numarul maxim de persoane, ca sa se termine mai repede.
Mie nu prea imi place.

7.  SERPI SI SCARI - Magenetic  - de la Momky (+5 ani)
Noi nu prea l-am jucat, pruncii nu prea au fost atrasi de el. Credeam ca va fi ok pentru plecari din Bururesti, dar cum nu prea l-a placut, nici nu l-am luat cu noi nicaieri.
 

8. ZARURILE CU POVESTI  (Story Cubes)  (+5 ani)
Ideea e foarte tare. Sunt zaruri cu desene, se aleg la nimereala cateva zaruri (parca 5) si se arunca, pe baza imaginilor care au iesit trebuie sa inventezi o poveste. Mi se pare foarte tare pentru dezvoltat imaginatia. Noi am schimbat regulile si am participat toti la inventat povestea (nu doar cel care a aruncat zarurile).
Pruncii au fost incantati doar la inceput de joc, pe urma nu prea l-au mai ales. E destul de mic si ok de luat in vacante. 

9. JOCUL CUVINTELOR (+8 ani)
Fostul Scrable, din pacate intr-o cutie de carton mare si incomoda si cu o plansa care nu se pliaza (ce aveam la buni, se plia plansa si era mai usor de depozitat). Pe baza literelor pe care le-a tras fiecare se fac cuvinte. 
Am jucat putin cand R avea 7 ani, dar se plictisea destul de repede, pentru ca era greu sa gaseasca cuvinte uneori. Cred ca e mai potrivit dupa 9 ani, cand deja au un vocabular mai vast si poate mai multa rabdare sa caute cuvinte.

10. ORONGO - de la Ravensburger (+9 ani) 
"Ridici" statui pe Insula Pastelui. E destul de complicat. Trebuie sa ai anumite combinatie de piese, sa licitezi scoici ca sa castigi dreptul de a a alege primul locurile pentru statui etc. Mie nu mi-a placut, pruncii au fost mai incantati. S a jucat si el (la 6 ani). 

11. REGELE DIN TOKIO - de la Lex Games (+7 ani)
Fiecare jucator e un monstru/robot/extraterestru. Scopul e sa ajungi si ramai regele din Tokio. Se arunca cu 6 zaruri si primesti puncte de lovituri, energie sau vieti. Cu puncte de lovitura scazi din viata celorlalti, cu energie cumperi carti cu diverse abilitati, vietile te ajuta sa te vindeci (dupa lovituri). Seamana cu jocurile video ca idee. Copiilor le-a placut, mie nu pentru ca e lung, repetitiv. S inca nu citeste cartile de abilitati si nu isi calculeaza punctele, deci era greu de jucat.

12. POSTMAN (+5 ani) 
Joc de atentie. Se extrage un card (scrisoare) si toti trebuie sa identifice o imagine de pe plansa (casa unde se livreaza scrisoarea). Cine gaseste primul primeste puncte. Castiga cine livreaza 10 scrisori primul. Pruncilor le-a placut, au jucat mai mult singuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu