15 mar. 2012

Michael Cunningham - Zile exemplare

Roman (ok spre fain)

Trei parti.
1. Inauntrul masini. - In timpul revolutiei industriale, Simon este ucis de masina la care lucra. Lucas, fratele lui preia lucrul in fabrica, la aceeasi masina si incepe sa realizeze ca masinile ii vor pe oameni. Provoaca un accindent mutilandu-se doar ca sa o tina departe de masinaile de cusut, pe Catherine (logodninca fratelui sau).


2. Cruciada copiilor. Cat este pshiholog la politie, raspunde la apelurile celor care vor ajutor. Niste copii o suna ca sa ii spuna ca urmeaza sa omoare pe cineva cu o bomba, dar Cat considera totul o gluma si nu atrage atentia asupra cazului. Dar o bomba explodeaza. La al doilea apel, politia e in alerta.

3. “Precum frumusetea”. Se petrece in viitor. Simon e o creatie cu aspect uman, care lucreaza ca actor care simuleaza jaful cu conotatie sexuala intr-un parc. Simon reuseste sa evadeze, ajutat de o creatura extraterestra (nadiana) si pleaca in cautarea creatorului sau.


Toate trei partile sunt legate prin poezia lui Whitman - Lucas, copi atentatori si Simon recita versuri, fara sa stie de ce, un bol de portelan traverseaza toate povestirile si cladirea in care lucra Catherine apare in fiecare.

Ciudat. Interesant.

despre autor: http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Cunningham
despre carte: http://scrumbie.wordpress.com/tag/michael-cunningham/
http://atelier.liternet.ro/articol/4312/Michael-Cunningham/Zile-exemplare.html
http://chestiilivresti.blogspot.com/2009/08/zile-exemplare-roman-despre-poezie-si_12.html

alte carti:  http://cesafaciintimpulliber.blogspot.com/search/label/Michael%20Cunningham

Niciun comentariu: