19 mai 2024

(Hai-Hui cu copiii) Grecia - Keramoti - iunie 2023

1 iunie - ma tenta sa profitam de zilele libere si sa ne mai luam concediu ca sa facem o saptamana prin Bulgaria - Veliko Tarnovo, pesteri etc. Propunerea mea nu a avut succes. La mare la noi nu am vrut eu, ca e prea aglomerat si apa prea rece (am fost in Agigea cu cateva zile inainte si am inghetat de la vant pe plaja). Am cautat in ultima saptamana bilete de avion pentru Roma, Atena, Praga, dar erau prea scumpe sau pana ne-am uitat si de cazare am ramas fara locuri. Pana la urma am ales Grecia, Keramoti, fiind cel mai aproape de noi cu masina (aprox 8 ore) si destul de in sud incat sa fie mai cald decat la Marea Neagra. 


Keramoti e destul de mic, cateva restaurante pe langa port, 2 magazine mai maricele si in rest chioscuri cu maruntisuri. In iunie parea pustiu, doar in port ce era cat de cat miscare - ferryboat-urile circulau cu spor spre Thassos si erau destul de multi care plecau. Satul e plin de pisici, mai ales pe langa restaurante, se bat cu pescarusii pe mancarea primita de la turisti. 







Ne-a placut foarte mult plaja - cu apa destul de mica, cu nisip, lunga, pustie (probabil nu si in sezon), cu padurea de pini parfumati care desparte satul de plaja, cu plante uscate, dar cu flori faine. Eu nu am intrat in apa, mi s-a parut mult prea rece, dar ceilalti s-au balacit. 



Intr-o zi am mers cu masina spre Delta Nestosului pe un drum de pamant si de acolo ne-am plimbat pe plaja pana la primul canal (nu am putut traversa cu copiii - ne-a fost teama ca e namolos si va fi apa prea mare pentru ei). Plaja e foarte salbatica, pustie, am gasit tot felul de animalute esuate, scoici. 




Ne-am mai plimbat pe plaja Ammoglossa - e o mica peninsula cu nisip foarte fain, dar apa adanca. Aici pruncii au gasit un waterpark - Survivor - niste gonflabile cu topogane direct in apa, trasee de 'supravietuire' etc. A doua zi au stat vreo ora la waterpark și au iesit congelati dupa cat au cazut in apa. 



In apropiere de Keramoti este orașul Kavala. Inițial am vrut să facem un traseu în zona, circuit pe apeductul vechi. În mașină ne-am dat seama că S. a plecat în papucii de plaja care ii sar din picioare la fiecare pas. Ne-am oprit în oraș să cautam adidași și apoi am rămas să vizităm Muzeul arheologic. Era prea târziu pentru traseu și prea cald. Am mâncat la un restaurant destul de bun. In Kavala e si cetatea, care e ok, cu priveliște faina, dar cum am vizitat-o altădată, acum nu am mai mers, si am trecut pe sub apeduct.