24 iun. 2011

Kindle

Mi-am luat Amazon Kindle!

E super! Il recomand celor care citesc mult.
- nu mai strangi tona de carti tiparite, pe care sa le tii pe unde apuci (eu nu am loc in garsoniera,  asa ca au ajuns sa stea in cutii de pantofi sub pat) si sa stranga praf.

- cartile volumininoase pot fi citite si la metrou, pt ca un Kindle nu isi schimba greutatea in functie de carte :)

- pot sa ii modific marimea fontului (+ alte chestii)  - ceea ce e bestial... pentru ca de multe ori m-am enervat cu carti tiparite cu fonturi foarte mici, incat la lumina chioara de pe metrou nu reuseam sa citesc.

- poti adauga bookmarkuri si note in carti si apoi sa le salvezi pe un calculator (nu tre sa mai rasfoiesti cartea sa iti gasesti notitele...)

- are dictionar inclus (englez) si poti cauta direct cuvantul din cartea pe care o citesti in dictionar

- iti pastreza locatia de la care citesti ultima data intr-o carte, chiar daca citesti mai multe carti in paralel. 


- gasesti carti gratis de downloadat pe net (inainte dadeam cam 2-3 mil pe carti la fiecare targ de carte - deci cam in 2 ani imi scot banii  dati pe el) - e drept ca trebuie convertite intr-un format special, dar sunt si aplicatii care fac asta si pt o carte nu dureaza mai mult de 2-5 minute in functie de marimea cartii.

- au inceput sa apara din ce in ce mai multe carti special pentru e-readere si in romana

- poti pune muzica pe el si sa asculti in timp ce citesti

- bateria tine si doua luni - si poate fi incarcata prin usb sau la priza

- ecranul foloseste 'cerneala' (cautati voi despre tehnologie) - si asta inseamna ca seamana foarte mult cu o pagina de carte, nu e luminat - mi se pare mult mai relaxant, decat un monitor cu lumina proprie.

- are internet gratis (prim wi-fi si 3G - pentru 3G platesti mai mult la inceput, dar pe urma e gratis ) - e drept ca nu poti face orice pe internet, e facut pentru a cumpara carti, mai ales de pe Amazon. In schimb e foarte bun si pentru a verifica mailul sau a gasi adresa unei firme sau alte chestii de-astea simple dar urgente. Si sunt convinsa ca vor aparea site-uri special facute pentru Kindle (cum au aparut si cele pt mobile).

Cumpara de pe Amazon: http://www.amazon.com/Kindle-Wireless-Reader-Wifi-Graphite/dp/B003DZ1Y8Q/ref=amb_link_357236582_2?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=0MJJTX0D0R8DR2EZ7TM7&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1315034242&pf_rd_i=507846

Au aparut si la noi prin magazine si magazine virtuale, dar sunt mai scumpe.

Niciun comentariu: