19 nov. 2013

Prajitura cu crema de lamaie


FOILE

Ingrediente:

1-2 oua
150g zahar
1 lingurita bicarbonat stins cu otet/suc lamaie
1/2 unt
4 linguri cu varf miere
500g faina
3-4 linguri lapte

Preparare:

1. Oua + zahar + miere + lapte + bicabonat stins se amesteca si se pun intr-o oala la foc mic pana fierbe
2.  Adauga unt. Cand s-a topit ia de pe foc
3. Adauga 500g faina cat e compozitia calda si invarte cu lingura.
4. Adauga faina cat e necesar ca sa nu se lipeasca de maini si intinde pe blat
5. Intinde 4 foi, pe care le coci pe fundul tavii


CREMA CU LAMAIE

Ingrediente:
2 lamai
1 cana lapte (300ml)
200g zahar
gris
1+1/2 margarina RAMA (unt gras)
gem acrisor (visine, corcoduse)

Preparare:
1. Rade coaja de la lamai
2. Prepara un gris foarte gros din zeama de la lamai, lapte, zahar si gris. Lasa-l sa se raceasca.
3. Fa crema din compozitia de la 2 cu 1+1/2 margarina RAMA, la mixer
4. Adauga coaja de lamaie


GLAZURA de CIOCOLATA (optional)

Ingrediente :
100g unt
100g zahar
2-3 linguri cacao
2 linguri faina

Preparare:
Topeste untul, adauga zaharul si asteapta sa se topeasca, adauga cacao si fierbe 2 minute, adauga faina si fierbe pana se ingroasa. Intinde pe prajitura repede ca sa nu se intareasca.



PRAJITURA:
- umple cele 4 foi astfel: o foaie, un strat crema, o foaie, un strat gem acrisor (visine, corcoduse), foie, un strat crema, foaie, glazura de ciocolata






Niciun comentariu: