8 ian. 2015

(Hai-Hui) Vacanta in Austria si Germania 2014 - Innsbruck


Traseu: Krimml - Innsbruck (condusi de gps, am nimerit pe un drum alpin Gerlos Alpine Road si am platit taxa 8.5E   )



pe drumul de la camping spre Innsbruck 
Am ajuns dupa amiaza in Innsbruck si am plecat sa cautam camping. Pe lista il aveam pe asta si am mers direct: http://www.kranebitterhof.at/de/camping-de
Asa ca am platit pe-o noapte si am plecat la locul rezervat pentru cort. Campingul foarte mare, foarte aglomerat, harmalaie.

Locul nostru de cort - de fapt era ocupat de alte corturi - pt ca din 3 locuri de rulota au facut loc de cort pt toti cei care veneau cu cortul si toti stateau gramada. Asa ca am plecat sa cerem alt "loc" mai gol. Ne-au dat langa, dar era deja un cort pus si masina lor bagata pe tot spatiul respectiv. Cortul nostru ar fi incaput intr-un colt, care nu era drept deloc si era plin de pietre. Masina ar fi ramas in 'strada' si asa stramta. Nu mai zic ca la langa locurile pentru cort era gardul si imediat soseaua care era destul de circulata. Ne-am enervat, am cerut banii inapoi si-am plecat.



Palatul Imperial Hofburg
prin centru















Pe google maps am gasit alt camping http://www.camping-stigger.at/en . Cand am ajuns am fost foarte surprinsi ca era intr-o curte cu copaci mari, cu gazon si doar o rulota si inca un cort. Nu ne venea sa credem cat noroc am avut. Am pus cortul si am mancat la ei la pizzerie pt ca oricum era deja tarziu si nu aveam alta varianta mai rapida. Mai tarziu cand leneveam pe langa cort am realizat ca nici  campingul asta nu era chiar asa linistit - la cateva sute de metrii de capatul curtii trecea trenul si aeroportul era destul de aproape, asa ca vuiau avioanele la aterizare si decolare. Totusi erau destul de rare si trenurile si avioanele, asa ca nu ne-au deranjat prea mult.


pe malul raului Inn

A doua zi am luat bicicletele si am plecat in Innsbruck (vreo 7 km pe malul raului).  Am lasat biciletele la un rastel inainte sa intram pe stradutele pline de turisti. Si am vizitat centrul vechi: Acoperisul de Aur, Palatul Imperial Hofburg + parcul, Catedrala Sf Iacob. E destul de mic, nu mi s-a parut nimic chiar spectaculos. Trebuie sa fie mai fain sa mergi pe munti, decat sa stai prin oras. Chestii de vizitat: http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Austria/Bundesland_Tirol/Innsbruck-328369/Things_To_Do-Innsbruck-TG-C-1.html


Schloss Ambras
Cand am trecut pe langa Palatul Imperial Hofburg am vazut niste autobuze care mergeau spre Schloss Ambras. Asa cam am cautat pe gps si am plecat cu bicicletele prin oras spre castel. Bicicletele le-am lasat la un rastel la poarta parcului si am traversat parcul pe jos. Castelul foarte fain, pe un deal langa Innsbruck. Ne-am plimbat doar pe-afara, nu mai aveam chef de muzee cu picturi si armuri.








Am mai ramas o noapte in camping si a doua zi am pornit spre Fussen.









Niciun comentariu: