Sfanta Maria - marti, e zi libera. Ne-am luat liber si luni si am zis sa profitam sa mergem pe undeva.
Am cautat cazare de la mare pana la munte, nimic nicaieri. Am cautat pana si pe langa Lepsa. Tot ce mai aveau locuri aveau si preturi foarte mari.
Pana la urma, dupa o recomandare, am hotarat sa mergem la Slanic Moldova. Am zis initial ca e prea departe, dar na.. macar acolo am gasit cazare: Eden Maison (pensiunea f faina, curte mare, loc de joaca, gratare - si inca cu program pana la 10 seara :P - deci perfect pt antisocialii de noi, care nu vrem galagie si muzica data tare).
Pe drum ne-am oprit la Mausoleul de la Marasesti.
Apoi la Slanic Moldova am facut o plimbare prin parcul din centru si am mancat la Crama Domneasca. Mancare a fost ok. Mi-au placut mult cum aratau Cazinoul si cateva cladiri mai vechi.
A doua zi, am facut traseul 300 de scari pe muntele Dobru. Traseu e prin padure, nimic spectaculos, mai ales ca era cam cald. Probabil e mai fain iarna sau toamna. Noi eram fixati ca trebuie sa fie pe tarseu si la cheile si cascada Slanicului si tot asteptam sa ajungem, dar spre dezamagirea noastra nu le-am gasit. Cand am ajuns la sosea, am mai mers putin si am gasit Pastravaria Slanic. Am asteptat destul de mult dupa peste, dar a fost bun.
A treia zi am mers pe Aleea Izvoarelor - era plin de batranici cu sacose cu sticle de plastic, ca sa isi ia apa miraculoasa. Asa am ajuns si la "cheile" si "cascada" betonata a Slanicului, pe care le ratasem cu o zi inainte.
Cum ploua ne-am gandit sa mergem la salina, dar nu aveam haine destul de groase, si am zis ca nu are rost sa tramuram acolo. Asa ca am plecat spre Monumentul Eroilor de pe Dealul Magura. Foarte faina constructia. Drumul cam prost, si din pacate era inchis monumentul. Era faina o plimbare pe jos pana la monument.
A patra zi era vreme cam urata, asa ca am strans si am plecat spre barajul Valea Uzului - foarte interesant - construit cu contraforti. Am mers chiar pana sub baraj si a fost foarte ciudata senzatia stiind ca pe partea cealalta e o gramada de apa. Apoi am mers si pe drum deasupra barajului. Accesul pe baraj e interzis. Mai departe nu am mai mers...
Am mai trecut pe la Palatul Ghika in Dofteana, dar din pacate era inchis. Chiar as fi vrut sa il vedem.
Pe drum ne-a atras atentia biserica din Volovat , care a fost ctitorita de Stefan cel Mare prin 1500.
Alte obiective in zona la care nu am ajuns:
1. Manastirea Sf Stefan cel Mare – satul Cerdac – 6 km pe drum forestier
2. Salina Targu Ocna
3. Manastirea Gura Ocnei
4. Muzeul de etnografie si arta Dimitrie Ghika - Comanesti
5. Palatul Ghika – Dofteana http://www.ciresoaia.ro/2014/11/palatul-ghika-din-dofteana/
6.Cascadele de la cariera Velnita http://www.ciresoaia.ro/2013/06/cascadele-de-la-cariera-velnita/ 800 de metri de DN 12B, ce leagă
Târgu Ocna de Slănic Moldova şi la aproximativ 30 de minute de mers pe jos
7. Palatul Stirbei –in Darmanesti http://locuridinromania.ro/judetul-bacau/orasul-darmanesti/palatul-stirbei.htm8. Biserica si Curtea Domneasca din Bacau
9. Castelul Rosu – comuna Hemeius
10. Manastierea Casin - comuna Casin
11. Manastirea Bogdana 1660 - http://bacaulturistic.ro/atractie/manastirea-bogdana/
12. Parcul
dendrologic Hemeiusi – 8 km de Bacau
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu