20 sept. 2018

(Hai-Hui cu copiii prin Bucuresti) Casa Experimentelor


Am gasit pe net recomadare pentru Casa Experimentelor si de mult am zis ca trebuie sa ajungem. N-am mai ajuns si intre timp R a fost cu gradinita. I-a placut mult si a zis ca mai vrea, dar nu ne-am mobilizat pana acum.

Duminica, cam noros si parea ca urmeaza sa ploua, mai era si prea tarziu ca sa mai scoatem bicicletele in parc. Ce facem? Casa Experimentelor? Ok, hai sa vedem ce o fi cu casa asta...

Taxa 80 ron pt doi adulti si doi copii.
Din pacate am ajuns destul de tarziu si deja erau incepute experimentele electrice  - nu am prins fulgerele  (Bobina Tesla) si doar o parte din experimenutl cu  Generatorul Van de Graaff. Au pe site program.


A fost fain. Ne-au placut si noua si copiilor.

Cele mai apreciate au fost (s-au tot intors la ele de cateva ori):
- camera cu umbre (poza umbrei pe perete)
- bicicleta generatoare de electricitate: pedalezi si pornesc diverse aparate electrice - R a pedalat o gramada si era foarta incantat ca miscarea lui face sa functioneze becuri, radio, bormasina, camera video si monitor etc.
- cuburi tetris - cu lumina - amandoi au construit turnulete luminate
- bile pe planuri inclinate


Teoretic cred ca cel mai interesant e pentru copii de scoala, care deja au cateva cunostinte de fizica etc, care sa si inteleaga explicatiile din spatele experimentelor. Dar chiar si un copil de 3 ani va gasi ceva interesant de vazut/facut si va fi incantat, chiar daca pentru ei va fi doar o "vrajitorie" rezultatul experimentului.

Niciun comentariu: