4 dec. 2018

(CARTI pentru copii) Seria Agatha Mistery - Sir Steve Stevenson

Am descoperit o noua serie cu copii-detectivi. E faina pentru copii peste 6 ani (cred ca de pe la 8-9 ani pot sa isi citeasca singuri, desi sunt multe cuvinte mai grele sau tipice romanelor politiste).

Larry este elev la o scoala de detectivi particulari si primeste in loc de examene tot felul de cazuri pe care trebuie sa le rezolve: o crima, furtul unei perle, disparitia unei sabii etc. Larry e cam praf si la rezolvarea cazurilor il ajuta verisoara lui Agatha (nu inteleg ce cauta el la scoala de detectivi, dar na... e o carte pentru copii deci ...). Agatha, care are doar 12 ani, e foarte desteapta, observa toate detaliile si face o gramada de conexiuni pe care altii nu le observa. Cu ei se mai plimba prin toata lumea majordomul Agathei, fost boxer de categorie grea, care ii salveaza din diverse situatii cand e nevoie de forta.

Sunt 5 carticele. Noi am inceput din intamplare cu ultima:  Crima pe turnul Eiffel, am terminat si Perla din Bengal, iar acum citim Spada regelui Scotiei. Si mai sunt doua carticele: Jaf la cascada Niagara si Enigma faraonului.


Niciun comentariu: