25 feb. 2019

(CARTI pentru copii) Iacarii acrobati. Povestea unui vis - de Alina Baltac (+5 ani)


Iacarii acrobati e cartea care mie mi-a placut cel mai mult dintre ultimele pe care le-am citit copiilor.
E povestea adevarata a celor trei piloti din echipa de acrobatie aviatica "Iacarii acrobati", care de copii se visau zburand ca pasarile cerului.

Cei trei copii, fiecare in alta parte de tara au acelasi vis, sa fie piloti, sa fie fericiti si liberi ca pasarile cerului. Toti trei trec prin scoala cu gandul doar la zbor si fac eforturi ca sa reuseasca sa isi ia brevetul de pilot, pe urma sa isi cumpere avioanele de acrobatie si sa se antreneze pentru spectacole care iti taie rasuflarea.

O carte despre curaj, vise, efort si perseverenta, fericirea visului implinit, incredere si prietenie.

Pe langa povestea celor trei piloti are si date despre primul zbor aparut in mitologie, inventatorii de avioane, despre pionierii romani ai aviatiei, despre partile componente ale unui avion. 

Copiilor le-a placut mult "povestitorul"  - cainele, care e paznicul aerodromului si prietenul celor trei piloti. Cand le-am spus ca i-au vazut pe cei trei piloti la un show aviatic au fost si mai incantati sa asculte povestea lor.

Cartea e pentru copii de peste 5 ani, mai ales cei pasionati de avioane. A ascultat foarte atent si S. (3 ani jumate) povestea , dar nu prea a fost interesat de partea cu istoria, inventatorii etc.



Niciun comentariu: