12 sept. 2014

Tort cu crema de ricotta si fructe de padure

Ingrediente:

Blat:
- 10 oua
- 10 lg zahar
- 10 lg faina (pentru un blat maro, inlocuieste 2-3 linguri de faina cu cacao)
- vanilie
- suc de ananas din 2 conserve (sau alt suc pentru insiropat blatul, de ex: apa + miere lamaie)

Crema:
- 500g branza ricotta
- 2-3 banane
- 1-2 pumni mari fructe de padure proaspete / capsuni (sau congelate si scurse bine)
- zahar sau miere cristalizata (optional)
- cateva frunze de menta proaspata (optional)


Mod de prerarare:

Blat:
1. Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul treptat. Se adauga galbenusurile pe rand si vanilia.
2. Se adauga faina treptat si se amesteca usor.
3. Se toarna in forma si se da la cuptrorul preincalzit la 180grade. Dupa 20-30 minute se da cuptorul mai incet. Primele 20-30 de minute, nu se deschide usa de la cuptor.
4. Cand e gata se desface forma, ca sa nu se umezeasca blatul de la abur.
5. Cand s-a racit, taie blatul in doua si insiropeaza ambele bucati cu sucul de ananas (sau alt suc pentru insiropat)

Crema:
Pastreaza cateva fructe de padure pentru decor si frunzele de menta. Amesteca restul ingredientelor la blender. (Mai adauga fructe, zahar sau miere, dupa gust. )

Umple blatul. Decoreaza cu fructe de padure si frunze de menta.


Idee pentru un desert mai rapid: 
- se face doar crema, care se pune in cupe/pahare si se decoreaza cu fructe de padure si menta sau se pune in forme de inghetata si se baga la congelator cel putin o ora


Niciun comentariu: