5 sept. 2014

(Hai-Hui) Vacanta in Austria si Germania 2014 - Werfen

Traseu : Salzburg - Werfen 

Am plecat pe ploaie si pana seara ne-a plouat aproape tot timpul. 

Hohenwerfen Castle
Am ajuns in Werfen si am plecat direct catre pestera de gheata (Eisriesenwelt). In parcare ne-am imbracat repede in echipamentul de munte si-am alergat la caserie. Era trecut de ora 15. Casa de bilete tocmai s-a inchis. Ne-am cam enervat la faza asta, dar a doua zi ne-am bucurat ca nu am reusit sa luam bilete.
Am coborat iar in Werfen si am mers la cetatea Hohenwerfen. Cetatea era pe varful unui deal, foarte faina, mare, renovata, cu ghid in salile interioare. 

Camping Vierthaler
Am plecat sa ne cautam cazare. Turna ploaia. Am sperat ca la camping gasim si camere, dar aveau doar trei casute, ocupate. (http://www.camping-vierthaler.at/en/). Proprietara vorbea foarte bine engleza si ne-a trimis la o ferma din apropiere sa incercam acolo pentru camere. Nu aveau. Asa ca am inceput sa cautam pe net cazare. Am fost fericiti cand am gasit o camera la 40E la vreo 20 km distanta, la o pensiune Alpine Flora (sau ceva de genul asta...). Am rezervat si am plecat acolo. Dar am avut surpriza sa aflam de la proprietara ca de fapt pretul e 40E + 30E curatenia + 10E ceva taxa... si ca pentru o singura zi de fapt platesti 80E. Scria si in emailul de rezervare, dar normal ca era scris cu font foarte mic. Ne-am enervat si am plecat. 

Ne-am intors la camping, hotarati sa dormim in masina, daca urma sa ploua in continuare. Am platit pentru o noapte si am aflat unde gasim un magazin gen BricoStore, ca sa cumparam folie de plastic - sa mai acoperim cortul daca e cazul. Toata seara am lipit bucati de folie, ca sa facem un "cort" pentru cort. Cand am terminat de lipit folia au disparut si norii... si din fericire nu am mai avut nevoie de ea.

In camping era putina lume, deci destul de linistit, proprietara de treaba. Singura chestie care nu ne-a placut au fost dusurile cu fise. Si nu faptul ca nu aveai dusul inclus in pret, ci ca trebuia neaparat sa cumperi fise de la proprietara, nu mergea sa bagi monede la "tonomat".



A doua zi dimineata era soare si pe weather anuntau o zi buna. Proprietara de la camping, ne-a zis ca daca vrem sa mergem la pestera, mai bine sa urcam pe jos pana acolo, asa scapam de biletul de la cabina, pentru ca traseul e usor si frumos. Ni s-a parut faina ideea si ne-am bucurat ca in ziua dinainte nu am reusit sa ne luam bilete (11E cabina + 11E pestera / persoana).  



Traseul a fost fain, am facut cam o ora si vreun sfert. Poteca lata, uneori ca un adevarat trotuar, cu cateva poduri cimentate. Priveliste faina. Vreme buna. 





Eisriesenwelt
Pestera Eisriesenwelt a fost impresionanta. E cea mai mare
pestera de gheata din lume. Are galerii de peste 40 km lungime, dar doar prima parte e spectaculoasa 1-2 km  - cu un ghetar urias. Pestera e amenajata - sunt scari pe ghetar si prin ghetar. Formatiuni spectaculoase de gheata. Acces doar doar cu ghid. Fotografiatul e interzis. Ghidul ne-a zis ca asta e pentru a castiga timp, pentru ca daca cei 30 de oameni s-ar tot opri sa faca poze, ar fi invalmaseala pe scari). Cam aglomerat si cam rapid turul, dar a meritat pentru ca e spectaculoasa. 

La coborare am gasit o capra neagra care se plimba pe grohotis. Ne-a ignorat pana cand am fost la cativa metrii de ea, si atunci doar s-a indepartat putin, cat sa pastreze distanta. 










Liechenstein Klamm

Liechenstein Klamm
In zona mai e Liechtenstein Klamm - niste prapastii spectaculoase. Sunt amenajate cu o poteca suspendata, din lemn, pe deasupra apei. Am ajuns cu vreo ora inainte sa se inchida casa si prin prapastii nu mai era decat un cuplu de batranei, ceea ce ne-a bucurat, ca am putut sa stam cat am vrut, fara sa ne calcam in picioare cu alti turisti. In capatul prapastiilor e o cascada mare. A fost fain.













Bischofshofen


















Gainfeld Wasserfall 


Urmatoarea zi am strans cortul si am hotarat sa mai facem o plimbare cu bicicletele pana la Cascada Gainfeld in Bischofshofen. Pe langa cascada, era poteca amenajata, cu trepte si platforme.
Apoi am mai mers inca 10 minute pana la "cetate" - o ruina cu trei pietre - dar cu priveliste faina spre Bischofshofen.








Am recuperat masina de la camping si am pornit spre Innsbruk, cu o oprire in Sankt Johann im Pangau, la Pongauer Dom si una in Krimml.




Niciun comentariu: