28 ian. 2019

(CARTI pentru copii) Cărți faine de citit iarna

Nu prea sunt eu cu "magia Craciunului", dar am zis ca totusi copiii merita sa mai viseze si sa se bucure de "magie" cat inca nu observa cat de comercial si kitsch-os devine Bucurestiul inainte de Craciun, asa ca am cumparat niste carti. 


1. Omul de zapada magic - de la Editura Univers Enciclopedic


E draguta, fain ilustrata, dar nu m-a dat pe spate. Copiilor le-a placut.

Iepurasul face un om de zapada, de care nu vrea sa se desparta. Tatal ii spune ca e doar un om de zapada si isi trimite puiul dupa fructe de padure, dar se porneste o furtuna si iepurasul se pierde (oare ce a fost in capul tatalui?). Omul de zapada magic il ajuta pe iepuras sa gaseasca drumul spre casa.




2.  Cum a fost salvat Craciunul   de Silvio Neuendorf 

Aceasta a fost mult mai faina, chiar amuzanta, mi-a placut si mie si copiilor. E fain ilustrata.

Mos Craciun cade din sanie, se loveste la cap si nu isi mai aminteste cine e si ce cauta prin padure. Ajunge la o ferma, unde toti se mira ca Mos Craciun a ajuns asa devreme. Numai ca nu a adus cadouri si nici macar nu stie ca ar fi trebuit sa aduca. Atunci Luca incearca sa il faca sa isi aminteasca. Il duce la vecini sa imparta daruri, dar mosul crede ca a fost postas, il plimba cu tractorul ca sa simta viteza saniei cu reni, dar mosul crede ca a fost pilot de curse etc. Pana la urma mosul isi aminteste ce trebuie sa faca, cand sta in fata bradului impodobit in care stralucesc luminitele Craciunului si atunci il ia pe Luca sa il ajute sa imparta cadourile.



3. Iepurila si UrSoc - O scrisoare pentru Mos Craciun    - de Walko

Pentru ca toata seria cu Iepurila si UrSoc ne-a placut foarte mult, am hotarat ca luam si cele doua carti de Craciun de cum am aflat de ele. Si nu ne-a parut rau.

Asteptand Craciunul, Iepurila si UrSoc se distreaza afara. Cei doi gasesc o scrisoare pe care a pierdut-o porumbita postarita. Fiind o scrisoare pentru Mos Craciun de la Bili Biluta. Iepurila si UrSoc se hotarasc sa mearga in cautarea lui Mos Craciun ca sa ii dea scrisoarea, astfel incat Bili sa nu ramana fara cadourile dorite. Calatoria prin padurea plina de zapada, pe urmele lui Mos Craciun, e o adevarata aventura.



4. Iepurila si UrSoc - O petrecere minunata de Craciun    - de Walko

Toti prietenii din Poiana Iepurasilor se pregatesc de Craciun. Unii pregatesc cadouri pentru cei dragi, altii pregatesc petrecerea. Dar din cauza vremii urate scorbura iepurasului Jakob este ingropata in zapada si cadoul lui pentru Iepurila si UrSoc este distrus. Jakob e trist ca nu mai are nici casa,  nici cadou, iar prietenii lui ii construiesc un iglu si fiecare aduce cate ceva astfel incat sa fie confortabil. Apare si un necunoscut, care e cat pe ce sa se inece, dar este salvat la timp si se pare ca e o creatura venita de departe ca sa ii faca din nou fericiti pe cei nemultumiti. Pana la urma Jakob intelege ca trebuie sa fie fericit ca are niste prieteni atat de grozavi.



5. Petrecerea de Craciun a lui Pettson   - de Sven Nordqvuist

E la fel de faina ca toate celelalte carti din seria cu Pettson si Findus.

Pettson si Findus au o gramada de treaba in Ajunul Craciunului, dar nu mai apuca sa faca nimic, pentru ca Pettson isi scranteste piciorul cand sunt in padure dupa brad. Cei doi nu au nici mancare, in afara de niste turta dulce, nici brad, nici lemne de foc. Din fericire un vecin trece pe la ei si ii ajuta cu lemnele. Findus e trist ca nu au brad si atunci Pettson construieste un brad din crengi pe care Findus il impodobeste cu ce gasete prin casa. Vestea despre piciorul ranit al lui Pettson s-a dus printre vecini, asa ca toti vin pe rand sa il ajute cu cate ceva de mancare si totul se transforma intr-o petrecere de Craciun minunata.

Niciun comentariu: