28 ian. 2019

(CARTI pentru copii) Vanatorii de fantome de Cornelia Funke


De Cornelia Funke mai avem si alte carti care ne-au placut: Cavaleri, sabii si sange de balaur si Dragonul clarului de luna. Am gasit si o recomandare pe blogul unei mamici ca Vanatorii de fantome ar fi faina, asa ca am inceput sa o caut.

Sunt doua parti:  Pe urme de gheata si In mijlocul focului.


1. Pe urme de gheata - Tom are noua ani si a descoperit in subsolul blocului o fantoma. E speriat si nu mai vrea sa coboare acolo. Nimeni din familie nu il crede si rad de el. Dar bunica il asculta si il trimite la o prietena de-a ei, dna Chimion, care e vanator de fantome. Dna Chimionii da niste idei despre cum poate sa alunge fantoma. Fantoma Hugo, nu e chiar atat de sinistra si il roaga sa o lase sa stea in boxa, pentru ca a fost alungata din casa ei confortabila de catre o alta fantoma mai puternica si nu a avut alta varianta decat sa se refugieze in boxa lui Tom. Impreuna cu dna Chimion, Tom si Hugo alunga fantoma incredibil de scarboasa din casa lui Hugo.


2. In mijlocul focului - A trecut ceva timp de la prima intalnire cu fantomele a lui Tom. Dna Chimion, Tom si Hugo sunt vanatori de fantome faimosi. Cand directorul unui hotel de la malul marii ii cheama sa alunge niste spirite de foc care bantuie hotelul, cei trei se asteapta sa rezolve problema rapid si sa petreaca o mini vacanta la plaja. Doar ca acolo gasesc o creatura de foc teribila, pe care nu a mai reusit nimeni sa o invinga si au de lucru o gramada pana reusesc sa o distruga.


Dintre cele doua volume, copiilor le-a placut mai mult al doilea pentru ca e mai palpitant si pentru ca eu le-am citit tinandu-ma de nas cand vanatorii de fantome si-au pus clesti pe nas ca sa nu simta mirosul oribil al spiritelor de foc, asa ca pruncii mei s-au distrat o gramada.


Niciun comentariu: