25 aug. 2019

(Hai-Hui cu copiii) Sinaia - iulie 2019



Trebuia sa mergem la Sinaia pentru o intalnire. Nu prea stiam cum sa ne organizam, pentru ca weekendul acela trebuia sa ducem si copiii la bunici, dar pana la urma am luat cazare peste noapte in Sinaia.  Am gasit cazare prin airbnb la Casa Oprea. Locatia ok, inauntru foarte ok, ar trebui in schimb sa faca terasa mai faina (sa o vopseasca, flori, un sezlong pe iarba) si sa schimbe mobila de rachita de exterior cu ceva mai comod.  E o casuta batraneasca, renovata, in curtea din spatele unui "bloc", nu ai priveliste, e aproape de strada, dar e aproape de Peles si centru si in stanga e un rau care bolboroseste si mascheaza zgomotul strazii, asa ca a fost chiar ok sa stam pe terasa.

Am hotarat ca mergem la Pestera Ialomitei si de-acolo putin pe traseu in sus pe valea Ialomitei, cat vor avea chef copiii, mai ales ca e paraul si cateva cascade mici, numai bine sa arunce pietricele in apa si sa faca baraje. Doar ca am plecat putin mai tarziu decat era in plan din Bucuresti si a fost si foarte aglomerat, cu cozi la Comarnic si intre timp vara-mea a zis ca mai bine merg sa vada Pelesul daca tot intarzaiem asa mult. Asa ca am schimbat locul de intalnire la Peles.



La Peles era omor. Cica nu au reusit sa intre - nu au avut rabdare sa stea la cozile imense (la bilete si pe urma la intrarea in castel). Noi nu am vazut Pelisorul data trecuta pentru ca era in renovare si ne-am hotarat sa mergem toti. Coada nu era la bilete, iar inauntru era destul de liber in afara de holul mare unde un ghid le facea tuturor o prezentare, dar vorbea prea incep pentru cat de multi erau inauntru. S. oricum nu avea rabdare sa stea asa ca am pornit la vizita. E frumos. Chiar merita vazut.


De acolo am plecat spre restaurant. Initial voiam sa mergem la Cabana Poiana Secuilor, dar cum drumul era rosu si am fi facut mai bine de o ora, am ales sa mergem la Kuib (pentru ca am gasit o gramda de reviewuri bune, ca e child-friendly). Din pacate nu era loc pe terasa.  Am stat la terasa fumatorilor (sunt vreo doua mese oarecum in strada) pana cand am comandat si abia cand a fost gata mancarea am intrat. Noi am comandat pizza pentru copii si mix grill de doua persoane pentru noi. Mancarea nu m-a impresionat, a fost doar ok. Iar locul de joaca din interior era inchis pana la 16:00 (ore de liniste?) . Nu stiu daca aveau si afara.

Dupa masa am mers la plimbare in parcul Dimitrie Ghica, langa Casino. Copii la locul de joaca. Copiii disperati sa se dea pe tobogane gonblabile si sa sara la trambulina (10 ron 5min... ). Pe urma ne-am retras fiecare la cazare, cu o oprire la Kurtos. Pe drum ne-a prins ploaia. Copiii normal ca au vrut la tv. Iar noi ne-am instalat pe terasa la lenevit. M-am infofolit intr-o patura si m-am intins (vorba vine, ca bancuta aia de rachita avea cel mult un metru lungime).  Am adormit privind ploaia...

Seara iar la masa, am mers pe jos pana la Snow, ca nu stiam altceva si ceilalti au mai mancat acolo cu o seara inainte si a fost ok. Ei bine, ne-am instalat pe terasa, am sters niste mese ca erau ude, doar ca sa ne zica ospatarita ca nu servesc afara... Ne-am dus inauntru, la o masa mare. Din pacate inauntru galagie si sufocant (geamurile erau doar rabatate). Mancarea a fost ok, dar nu oau.


A doua zi la dimineata am plecat la drum spre bunici.

   

Niciun comentariu: