10 dec. 2020

(Hai-Hui cu copiii) Ciucas - octombrie 2020

 

Urmatoarea tura la munte am facut-o tot in octombrie.  Am ales Ciucas, cu urcare de la Cabana Ciucas. Traseul il mai facusem cu pruncii cand S. avea doar 3 ani, deci clar puteau amandoi sa il faca fara probleme.

 

De data asta nu am mers singuri, am luat cu noi o verisoara si prietenul ei si a fost perfect pentru ca pruncii le-au povestit despre Harry Potter, Star Wars, desene animate si jucarii si aproape ca au uitat sa mai comenteze ca au obosit sau ca s-au plictisit. Nu stiu daca ei au fost la fel de incantati de valul de informatii primite, pe cat au fost pruncii de incantati sa le dea, dar tinand cont ca au mai venit cu noi dupa aceea, presupun ca nu a fost asa rau.

Am urcat pana la cabana Ciucas cu masina. Am ajuns devreme, ne-am echipat si am pornit. Traseul a fost fain, vremea superba, de tricou, peisajul de toamna colorata. Pe S. l-a atras lacul/balta de dupa cabana, voia sa ramanem acolo, l-am convins ca ne intoarcem si ne oprim mai mult. Am facut pauze multe, mai ales de mancat prostii. 

Comentarii de la prunci au fost mai putine decat altadata si doar cand am ajuns aproape sus. Mai aveam 10 min pana pe varf, deja se vedea varful si S. s-a asezat pe jos si nu a vrut sa mai mearga, tot ce voia era sa coboare. R. a plecat mai departe cu ceilalti. Noua ne-a luat jumate de ora sa il convingem pe S sa urce pana sus: ca o sa ii para rau, ca sa isi duca mamutul pana pe varf, ca poate se vede fain pe partea cealalta etc. Pana la urma a urcat. Am stat 5 min ca a inceput sa bata vantul rece si am plecat. Initial am vrut sa mergem pe traseul care ocoleste Tigaile (traseu care mie imi place foarte mult), dar tinand cont ca S. a comentat la urcare, am preferat varianta cea mai rapida si usoara. 

S. a luat-o inainte cu H. si l-a tinut tot intr-o fuga pana la lac. Noi am ajuns dupa aproape jumatate de ora. Deci nu era chiar asa obosit, dar avea chef de stat pe malul lacului sa arunce pietre. Am mai ramas toti acolo jumatate de ora, apoi am coborat cu masina si ne-am mai oprit jos pe malul raului langa o casuta darapanata. Am stat la soare inca vreo ora, pruncii la parau sareau de pe o parte pe alta (pana a cazut S in apa si a trebuit sa isi schimbe toate hainele). Pe la 16:30 am pornit spre casa. 


   
   

 

Traseu: Cabana Ciucas - vf Ciucas  - retur  ->  banda rosie

Timp: aprox 3 h urcare cu pauze lungi, 1.5 h coborarea cu pauza mai lunga la lac.








Niciun comentariu: