22 dec. 2020

(Hai-Hui cu copiii) Moeciu de Sus si Saua Joaca (Piatra Craiului)

Dupa weekendul din Ciucas am hotarat cu verisorii sa facem o iesire la pensiune - sa luam o pensiune mai mica, ca sa fim doar noi, sa facem seara un gratar ca sa nu fim nevoiti sa mergem pe la restaurante. Am gasit cazare chiar ok in Moeciu de Sus. 

   

Sambata ne-a plouat toata ziua si mi-a anulat planurile de traseu - eu aveam chef de bantuit, padurea arata superb in culorile de toamna. Pana la urma ne-am multumit cu stat prin sufrageria pensiunii la povesti, jocuri, vin fiert, gratar, smotocit pisicile de afara. 

 Duminica dimineata era vreme superba, soare printre nori albi, putina zapada si chiciura pe sus prin padure. Dupa ce am strans si lenevit prin curte am plecat in satul Pestera. Aveam in plan traseul pana in Saua Joaca. Stiam ca e lejer si ca avem o priveliste faina spre Crai. Eu aveam sperante ca poate ajungem chiar pana la Refugiul Grind, dar urma sa stabilim in Saua Joaca ce facem.

   

 

Satul Pestera era superb ca de obicei, cu casele rasfirate pe dealuri, culorile de toamna ale copacilor, cu privelistea spre Bucegii albi. Am mers cu masina pana unde s-a terminat asfaltul, am gasit loc de parcare si am pornit pe jos spre cabana Casa Folea. De acolo pe cruce rosie spre Saua Joaca, pe drumul forestier. Din loc in loc la umbra mai era zapada, copiii au pornit bataie cu bulgari, chicoteala si drumul a fost mai usor. 


Mai sus cum am iesit printre barzi, am dat de zapada mai multa si un peisaj superb, incepea sa se vada creasta Craiului. Saua Joaca e foarte faina, cu priveliste spre Piatra Craiului. Am stat acolo vreo 20min, pauza de masa, timp in care au inghetat pruncii - de la topaiala prin zapada le-a intrat in bocanci, asa ca acum erau uzi (am pus pe lista sa cumpar si parazapezi pentru copii cu prima ocazie). S-a dus planul meu de-a ajunge pana la refugiul Grind - dar eram multumita si cu atat. Eu am urcat putin mai sus, de unde aveam vedere mai faina spre creasta si spre Bucegi, am facut cateva poze. Apoi am plecat spre masina.



Din pacate drumul de intoarcere spre Bucuresti a fost groaznic. Am facut greseala sa ne intoarcem pe Valea Prahovei - am facut 5 ore pana acasa. 

Traseu: Casa Folea - Saua Joaca si retur -> marcaj: cruce rosie

Timp: aprox 2h urcare, 1:15h retur













Niciun comentariu: