Am incercat reteta asta: http://corneliamarin.ro/?p=1871
Dar am adaptat-o la ce am avut prin casa (pt ca nu am avut
sirop agave, unt de cocos, etc ) si a iesit buna:
- 1 cana migdale rehidratate
- 8 curmale (data viitoare incerc cu stafide)
- o felie de unt cam de 1 cm (in loc de ulei de cocos)
- vanilie
- sare
- putina apa (mergea mai degraba putin suc de mere sau de portocale)
Le-am mixat pe toate la blender. Am pus deoparte jumate de cana din compozitie si restul le-am pus intr-o caserola patrata si le-am bagat la frigider.
Crema:
- 1 cana jumate caju rehidratat
- 2 linguri suc lamaie
- o felie unt cam de 1 cm (in loc de 2 linguri ulei de cocos)
- vreo 3-4 linguri miere (in loc de sirop de agave)
- scortisoara si nucsoara
- sare
- putina apa (mergea mai degraba putin suc de mere sau de portocale)
Le-am mixat la blender pe toate. Am adaugat peste "blat" in caserola si am pus din nou la frigider.
Topping:
- 2 mere (mergeau cel putin 4 mere)
- putin unt
- scortisoara
- 1/2 cana 'blat'
- merisoare (optional)
Am taiat merele felii cam de 1 cm si le-am pus in tigaie cu putin unt cat sa se
rumeneasca (in loc sa le deshidratez la cuptor cateva ore), le-am amestecat cu jumate de cana din ‘blat’, merisoarele si scortisoara.
Le-am pus peste crema din caserola si le-am bagat la congelator jumate de ora si pe
urma le-am scos pe o farfurie. (ca sa fie mai usor de scos pe farfurie, data viitoare le pun invers in caserola - topping, crema, blat)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu