17 ian. 2018

(CARTI pentru copii) Seria cartilor cu Tafiti de Julia Boehme (+4 ani)



In seria cu Tafiti sunt multe carti, dar la noi au aparut doar patru (cel putin deocamdata).

Personajele sunt foarte dragute, ilustrtiile faine. Copii de pe la 4 ani in sus vor fi incantati - am fost si eu :)  -  de intamplarile palpitante prin care trece Tafiti si prietenul sau Ciuf si se vor amuza cand vor aparea celelalte personaje: leul balbait King Kofi, vulturul vegetarian Gogo etc.


Tafiti si calatoria la capatul lumii 

Tafiti e o mica suricata, dar are o dorinta mare. Vrea sa afle ce e dincolo de dealul din departare, despre care bunicul zice ca e capatul lumii. Pleaca pe ascuns in calatoria plina de pericole si se intoarce cu un prieten: Ciuf.


Tafiti si Ciuf, purcelusul zburator

Tafiti si Ciuf sunt prieteni nedespartiti. Ciuf il protejeaza pe micul Tafiti, dar totusi vulturul Gogo reuseste sa o prinda pe mica suricata, iar Ciuf inventiv, pleaca in zbor ca sa isi salveze prietenul.


Tafiti si puiul de elefant

O turma de elefanti a trecut prin gradina de zarzavaturi a familiei lui Tafiti si a lasat in urma doar dezastru... si un pui de elefant. Tafiti si Ciuf se straduiesc sa duca puiul inapoi la mama lui inainte ca turma sa se indeparteze prea mult.




Tafiti si comoara stra-stra-stra-stra-stra-strabunicului

Familia lui Tafiti gaseste o harta foarte veche, pe care este marcata o comoara. Tafiti si Ciuf pleaca din nou intr-o calatorie plina de peripetii, de data asta in cautarea unei presupuse comori.


Tafiti si eroul secret

Tafiti si Ciuf il intalnesc pe strutul Nolo, care e trist ca nu poate dansa cum danseaza ceilalti struti. Sigur nu e un bun dansator, dar poate stie sa faca altceva. Cei doi prieteni il ajuta pe Nolo sa isi caute talentul.


Julia Boehme a scris si o parte din carticelele cu Pixi.

Niciun comentariu: