11 sept. 2019

(Hai-Hui) Hoinareala la inaltime pe Valea Aosta... august 2019 2. Courmayeur - Val Veny




15 august... Ne-am hotarat ca facem un traseu usurel pe langa Monte Bianco (Mont Blanc) din Courmayeur pe Val Veny pana la lacul Combal (eu aveam pe lista de acasa un traseu circuit mai lung, cu urcare si pe Mont Fortin de unde am inteles ca ar fi priveliste faina spre Mont Blanc).


Courmayeur


Val Veny
   
Val Veny


Lac du Combal

Traseul incepe din La Visaille. Teoretic se poate urca cu masina mult pana unde se termina asfaltul si e o bariera. Dar cum am ajuns tarziu - pe la 10:30, era o bariera improvizata pe strada la iesirea din La Visaille si un om care nu lasa masinile sa treaca de el mai sus pe vale si ii redirectiona pe toti spre parcari. Parcarile erau mari, aglomerate, cu o zona mare de picnic langa plina de familii, pe malul raului. Din parcare era super priveliste spre creste.

Val Veny
   
Val Veny


Ne-am luat rucsacii si am plecat. Priveliste superba. Mult asfalt. M-am plictisit de cat am mers pe asfalt. Multi oameni, multe familii, unii cu carucioare cu copii mici, multi cu cainii in lesa, multe biciclete (majoritatea erau electrice).

 
Val Veny, Glacier du Miage


Val Veny, Glacier du Miage


Am gasit o intersectie cu traseul spre Lac du Jardin du Miage - am zis ca mergem pe-acolo la intoarcere, ca era doar la vreo ora distanta. Apoi alta intersectie cu traseul spre Mont Fortin si ne-am dat seama ca teoretic ar fi mers facut, tinand cont ca pana acolo am mers aproape doar pe asfalt si apoi pe drum pietruit).

Val Veny, Glacier du Miage
   
Val Veny, Glacier du Miage


Val Veny


La Lac du Combal alta intersectie cu 5 min pana la Cabane du Combal si 30 min pana la Laco di Miage. Era inca devreme asa ca am hotarat sa mergem mai departe spre Refugio Elisabetta, care se vedea mai in fata pe munte, sub ghetar.

Val Veny, Glacier du Miage
   
Val Veny


De la lacul Combal valea se deschide larg, ca o depresiune plata si mergi pe un drum pietruit inconjurat de munti si ghetari pana aproape de refugiul Elisabetta - drumul urca pana la refugiu, dar sunt si scurtaturi (in sfarsit simteam ca sunt pe traseu :D ). Nici la refugiu nu ne-am oprit prea mult, incepuse sa bata vantul inghetat de pe ghetar si am preferat sa ne miscam ca sa nu tremuram. Am urcat cat am mai avut energie spre ghetar si pe urma ne-am intors pe acelasi traseu.


   

La Lac du Combal am cotit spre cabana si pe urma am urcat spre Lago di Miage. E azuriu, superb. Am ramas pe creasta, nu am mai coborat la el, eram prea obositi si era prea frig deja din cauza vantului puternic. De-acolo am pornit iar spre parcare pe drumul pietruit, apoi pe asfalt. Am fost surprinsa sa vad ca am facut 20 km.

Cabane du Combal
   
Lago di Miage

Planul pentru a doua zi... relaxare la castele...   
 


Toate postarile despre Aosta:

Niciun comentariu: