Ingrediente:
- 250 g migdale
- 4-6 linguri faină (alba, ovaz, migdale)
- 4-6 linguri faină (alba, ovaz, migdale)
- 3-4 linguri zahar brun
- 150 g unt
- prune (sau caise, piersici, visine - merg si congelate, dar se lasa inainte la scurs)
- vanilie, scorțișoară, nucșoară etc
Preparare:
1. Fructele se taie si se pun intr-o tava (ceramica) sau vase mici de o portie (daca am folosit visine am presarat cam 2 linguri de zahar peste ele)
2. Migdalele se toaca la blender - unele ca o faina, o parte sa ramana bucati
3. Se topeste untul.
4. Se amesteca toate ingredientele, se face un aluat sfaramicios.
5. Se pune aluatul peste fructe - presarat sau presat intre palme ca sa iasa bucati cu care se acopera fructele.
6. Se da la cuptor la 190 grade, cam 30 min pana se rumeneste aluatul.
7. E perfect cald cu inghetata de vanilie sau smantana sau frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu