14 mar. 2022

Crumble crocant cu migdale si fructe (prune, piersici, caise, visine)

 

Ingrediente:

- 250 g migdale
- 4-6 linguri faină (alba, ovaz, migdale)
- 3-4 linguri zahar brun
- 150 g unt 
- prune  (sau caise, piersici, visine - merg si congelate, dar se lasa inainte la scurs)
- vanilie, scorțișoară, nucșoară etc
 





Preparare:
1. Fructele se taie si se pun intr-o tava (ceramica) sau vase mici de o portie (daca am folosit visine am presarat cam 2 linguri de zahar peste ele)
2. Migdalele se toaca la blender - unele ca o faina, o parte sa ramana bucati
3. Se topeste untul. 
4. Se amesteca toate ingredientele, se face un aluat sfaramicios. 
5. Se pune aluatul peste fructe - presarat sau presat intre palme ca sa iasa bucati cu care se acopera fructele. 
6. Se da la cuptor la 190 grade, cam 30 min pana se rumeneste aluatul. 
7. E perfect cald cu inghetata de vanilie sau smantana sau frisca. 
 
 

Niciun comentariu: