25 mar. 2022

(Hai-Hui cu copiii) - Lista Trasee pe munte cu copiii (+5 ani) - partea 3

Prima lista aici:  LISTA TRASEE 1. Sunt trasee facute cu pruncii cand aveau cel mult 4 ani, respectiv 7 ani.  

A doua lista aici: LISTA TRASEE 2. Trasee facute cu pruncii cand aveau unul cel mult 5 ani, celalalt 8 ani.  

 

1.  Bucegi  - Sanius in zona cabanei Dichiu (+0 ani), eventual plimbare in zona


2. Fagaras - La Cetatea Poenari (+0 ani in sisteme de purtare). Am urcat scarile la cetate prima data cand S. avea mai putin de 2 ani. O parte din scari a mers pe jos, o parte in manduca. In primavara aceasta am urcat iar, de data asta a mers doar pe jos, initial cu comentarii ca nu vrea, dar in final le-a placut amandorura


3. Cetatea Seini, Maramures (+3 ani). Traseu lejer, merge facut si cu copii mici - cel mult de 2 ore dus-intors, cu joaca la cetate. Nu e nimic spectaculos - din cetate a mai ramas doar un zid amarat, dar merge pentru o plimbare in natura. 



4. Bucegi - Cabana Padina - Refugiul Strunga (si retur) (+ 5ani). Traseu lejer pe banda rosie, cam doua ore jumate la urcare, o ora jumate la coborare cu copiii. Altii au fost si cu prunci mai mici (eventual cu rucsac special de carat copilul pentru cazul in care oboseste). Copiii au fost incantati de refugiu, dar traseul nu li s-a parut asa grozav (pentru ca nu au avut pe unde sa se catere).



5. Circuit in Cheile Turzii (+6 ani) - Traseu lejer de 4 ore, pe un versant si retur prin cheile Turzii, pe marcaj bulina rosie. Nu a fost greu - dar obositor din cauza caldurii sufocante - cred ca e mai faina toamna sau primavara - si foarte aglomerat in chei. Copiii au fost incantati doar dupa ce am ajuns mai sus si au avut priveliste spre chei. 

6. Apuseni - Pestera Ghetarul Vartop (+6 ani): Traseul pana la pestera se face in cel mult o ora de la masina - putin pe drum forestier, apoi urcare prin padure. E usor. Traseul merge facut si cu copii mai mici, dar in pestera nu e amenajat, e noroi si alunecos si nu recomand. Pruncii au fost incantati de pestera, dar ei mereu prefera traseele cu scop (adica nu doar plimbare prin padure, ci sa aiba si ceva cat mai interesant de vazut/facut pe traseu sau la final).



7. Groapa Ruginoasa (+3 ani)Traseu lejer din Saua Vartop pana la Groapa Ruginoasa si retur -cam  3 h in total, marcaj cruce rosie. E ok de facut si cu prunci mici, eventual cu sisteme de purtare in cazul in care obosesc.


8. Apuseni - Cascada Varciorog (+0 ani): Traseu pe drum forestier - aproape pana la cascada, marcaj punct galben, cam 3 km, 3 h dus-intors cu pauza de 'balaceala' si construit baraje pe rau. E perfect pentru orice varsta. Copiii nu au fost incantati de traseu, au comentat tot drumul, cascada le-a placut, au topait pe pietre pe-acolo, dar pauza de la intoarcere de construit baraje chiar a fost pe placul lor.


9. Creasta Cocosului - Maramures (+0 ani) - Traseul din Pasul Gutinu, Hanul lui Pintea Viteazul - Creasta Cocosului, pe marcaj banda rosie sau C rosu - cam 5h  dus-intors cu pauze. Traseul e usor, putin de urcat, deci e ok pentru orice varsta (cu rucsac special pentru copiii mici - sub 5 ani). Cum l-am mai facut o data, nu au mai fost asa incantati de traseu, doar privelistea de sus le-a placut (cu un an inainte au fost mai incantati).  


 

Niciun comentariu: