9 sept. 2020

(Hai-Hui cu copiii) Maramures. Varful Mogosa

Sambata, zi de traseu. De vineri am ales sa mergem la Cabana Mogosa si sa urcam pana pe varf. Totusi am aflat intamplator ca e raliu in pasul Gutin. Mi-era ca nu mai avem cum sa ajungem la Mogosa. Pana la urma am mers si din fericire au inchis drumul spre Gutin exact dupa intersectie. 

Am parcat la Cabana Mogosa si am pornit in jurul lacului. Pe langa lac deja era lume la picnic sau pe sezlongurile cabanei, unii chiar se balaceau. Initial ma gandeam ca stam si pe langa lac un timp, dar ma cum deja era lume, ma asteptam sa se aglomereze si mai rau.



Stiam ca ar trebui sa fie e un traseu de la capatul lacului, prin dreapta partiei, prin padure - marcaj triunghi albastru. Nu am vazut marcajul sau poteca, asa ca am urcat direct pe partie unde era deja o poteca batatorita. Am intrat la un moment dat si prin padure (unde era plin de broscute mici de culoarea frunzelor), apoi la Suior am iesit lar pe partie.

La Suior era puhoi - mergea si telescaunul de jos. Cum am trecut de Suior S. nu a mai vrut sa continue si voia sa coboare - abia l-am convins sa ne oprim la umbra pe marginea partiei pentru o pauza. L-ar fi tentat sa stam pe malul lacului - se mai vedea si nu stiu ce trambulina pe langa cabana de la Suior, dar l-am convins ca e prea aglomerat si noi inca pastram distanta fata de alte persoane. Mai aveam cam jumatate de ora pana sus si desi au comentat amandoi, pana la urma au urcat. Cand i-am zis lui S ca sa vedem cine ajunge primul, a pornit val vartej (a ajuns primul). 



   

Am continuat pe partie, desi as fi preferat un traseu prin padure, pentru ca era foarte cald. Pana la urma am ajuns si sus. Pe varf e cam urat...un platou plin cu antene, cladiri etc. Se vede fain peisajul in partea cealalta - spre Cavnic. Spre cabana Mogosa se vede fain lacul si vf Ignis si Baia mare - dar mereu intra in cadru si telescaunul. Pruncii nu au fost asa incantati de acest traseu. Au vazut si chestii faine: libelule, broscute mici in padure - pe care nici nu le vedeam de frunze decat cand sareau din fata noastra, ciuperci, dar nu a fost nimic spectaculos din punctul lor de vedere. (tura urmatoare trebuie sa le gasesc ceva mai interesant).



   




Alte excursii in Maramures: https://cesafaciintimpulliber.blogspot.com/2020/08/hai-hui-cu-copiii-maramures.html

Niciun comentariu: