6 aug. 2018

(Hai-Hui cu copiii) Vacanta din iunie - Sibiu, Maramures si Turda - partea 4 - Hunedoara si Sibiu


HUNEDOARA si SIBIU 

Urmatoarea zi am impachetat si am pornit spre Sibiu, cu ocol pe la Castelul Huniazilor, in Hunedoara. Copii au fost incatati de castel: cel mic a tras cu "arcul" in toate partile, dupa ce i-am explicat de ce sunt gurile de tragere si cum se aparau din cetate contra atacatorilor. Pe ei nu i-am dus la camera de tortura (e un semn cu interzis sub 12 ani) si am facut foarte bine, ca pana si de manechinul din inchisoare au fost impresionati intr-un mod neplacut.









La Sebes e Rapa Rosie, se vede de pe autostrada. Uitasem de asta si mi-a parut rau ca nu oprit, dar nici nu ne-am mai intors din drum.

In Sibiu am avut cazare la Luk Old Town Apartment.Apartamentul e ok, decent, dar din pacate parchetul scartaia in ultimul hal. Si copii nu au calcat deloc usor si mi-era ca saracii vecini de sub o sa le cada tencuiala in cap, asa ca am cam stat cu gura pe ei sa nu mai sara si sa nu mai alerge (a doua zi am vazut ca jos nu nici un apartament), iar noaptea a fost aiurea cand mergea careva la baie si suna tare dubios parchetul ala. Si cand cineva calca mai apast intr-o parte se misca toata camera ca la cutremur. Canapeaua din sufragerie a fost foarte incomoda - noua, dar in panta spre centru si am alunecat mereu spre mijloc unul peste altul.




Seara am fost doar intr-o plimbare pe Strada Cetatii pana intr-un parc cu loc de joaca, dar nu am stat prea mult. Copii nu mai aveau chef de nimic, asa ca ne-am intors in camera si i-am instalat la desene pentru o ora, ca sa stea si ei mai linistiti.

Urmatoarea zi, plecarea direct spre Bucuresti. Ne era teama sa nu fie foarte aglomerat pe Valea Oltului, dar s-a mers ok. De pe Valea Oltului se poate merge la Cascada Lotrisor. Din ce am inteles, de unde se lasa masina pana la cascada se fac cam 30-40 min, iar cu copiii probabil am fi facut mai mult. Am preferat sa nu mai oprim, fiind ultima zi dintr-un weeekend prelungit, ne-am gandit ca multi se vor reintoarce in Bucuresti si va fi nebunie pe drum. 

Niciun comentariu: