28 iun. 2018

(CARTI pentru copii) 2 carti noi in seria Biroul de investigatii nr 2 de Horst Jorn Lier si Sandnes Hans Jorgen (+5 ani)



De data asta sunt dezamagita. Nu de poveste, nici de ilustratii, care sunt faine, ci de modul in care a fost facuta cartea. Mi se pare incredibil ca dupa o seara pe mainile copiilor (si nu sunt genul care sa strice carti) nu au ramas nici macar doua foi lipite de coperta din prima carte pe care am citit-o. Incredibil cat de prost au putut sa o lipeasca.

Povestile sunt dragute, ilustratiile faine. In plus au enigme de rezolvat pe fiecare pagina, cu raspunsul pe urmatoarea.

In cautarea reginei junglei
In prima seara am citit cam jumate din cartea cu regina junglei si a fost foarte amuzant, R. (aproape 6 ani) a cautat sa rezolve "misterele" si abia pe urma treceam la pagina urmatoare.  Din pacate nu am terminat cartea si pana seara urmatoare el deja o rasfoise si stia deja toate rezolvarile, nu a mai fost asa haios, dar tot a fost curios sa asculte povestea.

Bunicul Franz e plecat in cautarea reginei junglei si le trimite lui Tiril, Oliver si Opti bilete de avion si un mesaj codat ca sa ajunga la el. Copiii descifreaza o gramada de mistere pana ajung la bunicul Franz si pe urma il ajute sa dea de urma reginei. Personajele trec print-o gramada de aventuri (gen Indiana Jones).

In cautarea capitanului Krogh
Dna Krogh vine la biroul de investigatii pentru ca cineva a intrat in casa ei, dar nu pare sa fi spart nimic. Totusi spargatorul a lasat o floare pe masa. Cei doi copii merg la dna Krogh ca sa descopere misterul si afla ca totusi s-a furat o cutie pe care dna Krogh a mostenit-o de la un stramos care a fost pirat. 
  
 



Niciun comentariu: