20 iun. 2018

(CARTI pentru copii) Seria Biroul de investigatii nr 2. de Horst Jorn Lier si Sandnes Hans Jorgen (+5 ani)


Niste carticele foarte dragute. Desenate ok, cu niste jocuri de atentie la final, cu un subiect "fierbinte" pentru copii de la 5 ani in sus, pentru ca personajele principale sunt niste copii care fac treaba de adulti, sunt niste mici eroi care rezolva mistere.  (Mie mi-au amintit putin de Ciresarii.) 


Oliver si Tiril sunt vecini si prieteni buni - sunt fascinati de meseria de detectiv a unchiului unuia dintre ei, asa ca cei doi copii si-au deschis un birou de investigatii in subsolul casei. Au chiar si un caine detectiv, Opti, care ii ajuta la urmariri.


Operatiunea Apus de Soare
La banca s-a dat o spargere si cei doi gasesc indicii pe care politia nu le-a gasit si sunt pe urmele hotilor.

Operatiunea Nor de Furtuna
In orasul Elvestad au inceput o serie de furturi misterioase ce nu par a avea legatura unele cu altele (drojdie, sticle, butoaie etc) si cei doi copii reusesc sa ii gaseasca pe hoti si motivul furturilor ciudate.

Operatiunea Narcisa
A fost furat un tablou si politia a prins faptasul, dar acesta sustine ca nu e vinovat, asa ca Oliver si Tiril investigheaza cazul.

Operatiunea Omul Negru
In timp ce se plimbau cu bicicletele, cei doi copii gasesc niste gropi ciudate imprastiate pe camp. Curiosi, revin si in ziua urmatoare si gasesc alte gropi proaspat sapate, dar si o harta veche. Pare ca cineva cauta o comoara.


Si tocmai am aflat ca au mai aparut doua carti din aceasta serie. Deja le-am pus pe lista de carti de comandat:
 In cautarea capitanului Krogh
 In cautarea reginei junglei



Niciun comentariu: