15 feb. 2021

(Hai-Hui cu copiii) - Lista Trasee pe munte cu copiii (+0 ani) - 2

 

 Prima lista aici:  LISTA TRASEE 1. Sunt trasee facute cu pruncii cand aveau cel mult 4 ani, respectiv 7 ani.  


1.  Trasee in Maramures, zona Baia Mare. Am fost in vara la bunica, asa ca am profitat de muntii din jur si am facut cateva trasee lejere in zona. Copiii aveau 5 si 7-8 ani, dar unele merg facute si cu copii mai mici. 

1. Cascada Stur  (+3 ani)  
 
 


2. Creasta Cocosului  (+5 ani)  
 
 
 
3. Dealul Crucii, Seini  (+3 ani)  
 

 
4. Cheile Lapusului, Piatra Cerbului (+5 ani, recomand pt copii mai mari pana la Cascada Pisatoarea)  
 
 
 
5. La Somes (+0 ani)  
 
 
 

 
 
 

 
 
 
8. Vf Mogosa (+5 ani, +3 ani daca prima parte se urca cu telescaunul) 

 
 
9. Lacul Nistru (+0 ani) 
 
 
10. Cheile Tatarului (+0 ani)


 2. Cheile Zanoagei, Bucegi  (+3 ani). Traseu lejer, care merge facut si cu prunci de 3 ani, daca sunt obisnuiti sa mearga pe jos mai mult. Se porneste de la Camping Zanoaga, se merge la lacul Scropoasa si Cascada 7 Izvoare. Avantaj: rapid de ajuns din Bucuresti, traseu destul de usor si fain. Dezavantaj aglomeratia de pe drum si de pe traseu.  

 

 

 3. Saua Joaca, Piatra Craiului (+4 ani) Se porneste din satul Pestera, cabana Folea. Traseu destul de fain, pe la marginea padurii, apoi prin padure, usor, diferenta de nivel mica, cu o priveliste incredibila spre munte din Saua Joaca. 




 

4. Muntele Rosu, Vf Gropsoarele (+5 ani). Traseul incepe la Cabana Muntele Rosu, cu o urcare destul de abrupta, care poate sa ii descurajeze pe prunci (aici intra in actiune stimulentele pentru a ii convinge sa inainteze: jocuri, jeleuri, cioco, etc), dar pe urma e mai lejer. Noi am ajuns doar pana la Rascruce, de unde mai era cam jumatate de ora pana pe varful Gropsoarele, dar pruncii nu au mai vrut sa continuam.





Niciun comentariu: